Game-update: LucasArts licenseert Unreal Engine, Dream:scape, gratis The BLOBS, Alex Panda en Nano Panda

Na de vogels komen de panda's op de iPhone en iPod touch met Alex Panda en Nano Panda als een paar van de eerste afgevaardigden. Er is goed en slecht nieuws over de Unreal Engine en de gratis game van de dag is The BLOBS.

MA GU Nano Panda Game-updateIn de eerste Game-update van de week staan twee thema’s centraal: de spelmotor Unreal Engine waar groot nieuws over is, maar waar ook problemen mee zijn. Het tweede heeft te maken met een panda. Na het kleine succesje van Land-A-Panda in maart zijn er nu nog twee spellen uitgebracht met de zwart-witte beer in de hoofdrol: Alex Panda en Nano Panda. Eén ervan kan wel eens een grote hit worden. Met The BLOBS is er ook vandaag een gratis te downloaden game.

LucasArts koopt Unreal Engine voor iPhone-games

MA GU Star Wars Yoda voor iPhone en iPod touchHeftige 3D-gevechten in het Star Wars-universum op de iPhone en iPod touch? De deur is ervoor open gezet. LucasArts, de studio achter de franchises Star Wars en Indiana Jones, heeft een licentie genomen op Unreal Engine, die onder andere werkt op Apples touchscreen-apparaten. Lucas Arts heeft al eerder games uitgebracht op de iPhone, zoals bijvoorbeeld de veelgeprezen Monkey Island-adventuregames. Daar is de Unreal Engine op ‘volwassen’ gameplatforms als de Xbox 360 en PlayStation 3 nog nooit voor ingezet. De kans lijkt dus klein dat er point ‘n click-avonturenspellen zullen verschijnen met de Unreal-techniek.

Dream:scape heeft problemen met Unreal Engine

MA GU Dreamscape landschap voor iPhone en iPod touchEr zijn ook negatieve berichten over de Unreal Engine op de iPhone. Speedbump Studios heeft haar driedimensionale ‘thriller’ Dream:scape teruggetrokken van de goedkeuringsprocedure bij Apple, omdat het spel niet werkt op de iPhone 3GS, de eerste generatie iPad en oudere apparaten. De conclusie dat de Unreal Engine al snel te veel vergt van de oudere apparaten lijkt snel getrokken. Speedbump zit in de maag met een bug in het geheugen bij het laden van het spel.

Na een hoop slapeloze nachten hebben we besloten de uitgave van Dream:scape uit te stellen om het spel voor zoveel mogelijk platformen geschikt te maken. Het wordt er een nog pakkendere ervaring door, want we voegen nieuwe gameplay-elementen, uitdagingen en monsters toe.

Alex Panda: gooi en smijt eens een panda

MA GU Alex Panda voor iPhone en iPod touchGenoeg vogels geslingerd en gekatapulteerd nu. De panda’s nemen het over. Alex Panda til je op door hem een zwieperd te geven op het scherm. Dan blijft ‘ie eventjes in de lucht hangen en zo kun je ‘m richting de eindstreep manoeuvreren. Til je Alex Panda (wie verzint die naam?) te lang op, dan word je bestraft. Deel je een te flinke zwaai uit, dan is de kans groot dat je het met uitsterven bedreigde diersoort eigenhandig omlegt. Hoe verder in het spel, hoe meer gevaar er op de loer ligt. Er zijn stekelbosjes, stekelige plafonds en baden van vuur. Je zult ze wel moeten trotseren, zeker als je de maximaal drie sterren bloemen in elk level wilt halen. Alex Panda oogt leuk en speelt aardig, maar kan evengoed frustrerend worden door de besturing en zo kan het zijn dat je het alleen in sessies van één lastig level speelt. Er zijn tachtig levels en updates komen eraan. Het panda-spel hieronder is echter wel wat beter…
Downloaden: Alex Panda (€1,59)

Vandaag gratis: The BLOBS

MA GU The BLOBS voor iPhone en iPod touchMaar liefst 120 levels telt The Blobs, een doolhof/actiespelletje dat vandaag gratis is in de Free App A Day-actie. Dat lijkt heel veel, maar elk level is welgeteld één iPhone-scherm groot. Vanaf een bovenaanzicht bestuur je een groene blob door smalle paadjes en alle hindernissen die ze brengen. Dat doe je door de iPhone te kantelen. Kan niet simpeler. Hoewel… kanonnen schieten kogels, liefheersbeestjes staan bruut in de weg en ja, pas ook maar op voor die gaten in de ondergrond eigenlijk. Natuurlijk zijn in elk level drie sterren te verzamelen voor een zo hoog mogelijke score. Dat zijn dus 360 nieuwe sterren voor het oprapen…
Downloaden: The BLOBS (tijdelijk gratis)

Trailer van de Dag: Nano Panda

Nano Panda ziet er net als Alex Panda gepolijst uit, maar het grote verschil is dat Nano Panda een stuk leuker is om te spelen. Je hebt kanonnetjes waar schattige panda’s uit geschoten worden. Je haalt een level door alle kwade bommetjes-achtige dingen uit te schakelen en natuurlijk kun je ook hier weer drie sterren per uitdaging halen voor een maximale score. De twist in Nano Panda zit ‘m erin dat je meerdere panda’s kan schieten en dat ze magnetisch naar elkaar toe worden getrokken. Dat levert onberekenbaar slingergedrag op van de beestjes en daar zit het puzzelelement in. Elk level moet je weer uitvinden hoe je de beestjes afschiet om de tegenstanders te vernietigen en de sterren te snaaien. De app is universeel en werkt na installatie op een iPhone of iPod touch dus ook goed op de iPad. Bekijk de trailer, probeer de gratis versie en ga overstag. Dit wordt een hit.

Downloaden: Nano Panda (€0,79)
Downloaden: Nano Panda Free (gratis)

Game-update gemist? Klik hier

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2011, 20:06
Categorie Games
Onderwerpen dream:scape, iculture speelt, lucasarts

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.