Update voor iCab Mobile maakt iPad-browser nog completer

iCab Mobile was al een complete, stabiele en snellere browser voor de iPad maar is nu nog een tikkeltje beter na een update. Je kan recent gesloten tabbladen eenvoudig terughalen, Dropbox draait op de achtergrond en er is een knop om URL's mee te kopiëren.

iCab Mobile voor de iPadiCab Mobile, misschien wel de snelste en meest stabiele webbrowser voor de iPad, heeft een grote update gekregen die een aantal belangrijke functies toevoegt. In versie 4.8 kun je onder andere je onlangs gesloten tabbladen teruglezen. Er is een instelbare scrollbar die verticaal over een pagina scrollen sneller maakt en in de fullscreen-modus kun je bepalen welke knoppen in beeld staan. Bovendien kan je tekst selecteren en die met de nieuwe ‘more’ functie meteen vertalen naar de taal waarin je systeem ingesteld staat.

Vanuit tabbladen die je open hebt staan (en geladen blijven als je tussen tabbladen wisselt) kun je nu swipen naar de andere tabs die open staan. De Guest-modus waarin je iemand anders kan laten internetten op je apparaat zonder jouw favorieten of geschiedenis tegen te komen, is nu voorzien van een apart in te stellen homepage. En bestanden uploaden via Dropbox kan nu zelfs als de applicatie op de achtergrond loopt

Video’s die nog geen gebruik maakten van AirPlay, doen dat nu wel vanuit iCab. De modules voor de sociale netwerken Twitter en Facebook zijn aangepast en werken sneller. Als je veel twittert, kan je het vast ook wel waarderen dat er een ‘Copy URL’ knop aanwezig is in het nieuwe iCab Mobile waarmee je een internetadres meteen kan kopiëren voor gebruik in elke willekeurige Twitter-applicatie. Het zijn stuk voor stuk verbeteringen die heel klein van aard lijken maar grote impact hebben op de compleetheid en gebruiksvriendelijkheid van iCab Mobile.

Bovenstaande videorecensie komt van het YouTube-kanaal TapCritic. De reviewer is laaiend enthousiast over de browser.

Downloaden: iCab Mobile (€1,59, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2011, 21:12
Categorie Diensten
Onderwerpen icab, Internet, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.