Popcorn voor iPhone: leuke films ontdekken en onthouden

In de Popcorn-app voor iPhone kun je leuke films ontdekken via Facebook-vrienden of onbekenden, deze titels op een lijst plaatsen en trailers kijken.

PopcornIn plaats van je te bombarderen met allerlei gedetailleerde informatie over films, pakt Popcorn – Rate Movies het kleiner aan. Met de app kun je snel een leuke film ontdekken en deze bij je profiel plaatsen. Kijk wat je Facebook-vrienden aanraden en zet de aanbevelingen in een lijstje zodat je nooit zonder filmtips zit. Heb je net een film bekeken en wil je jouw mening delen met de wereld, dan biedt de Quick Rate-functie uitkomst.

Het ontdekkingselement staat voorop in Popcorn: blader snel door de films die je vrienden aanraden en bekijk trailers van de beschikbare titels. De database is met ruim 200.000 heel behoorlijk, waarbij ook lokale hits als De Marathon en Alles is Familie vermeld worden. In de feed worden de beoordelingen en de films vermeld die je vrienden willen zien. Heb je geen Facebook-vrienden die zich met deze app bezighouden, dan kun je onbekenden toevoegen aan je account.

Om Popcorn te gebruiken log je in met je Facebook-gegevens. Geef je een beoordeling aan een film, dan kun je met de schakelaar onder de beoordeling zorgen dat hij niet op je Facebook-timeline terechtkomt. Zo worden je vrienden niet moe van je minireviews. De kleine recensies kun je beperken tot het uitdelen van sterren, al is er een kleine ruimte om je beoordeling met een tekst te verduidelijken. Desnoods tovert de app een standaard Engelse recensietekst tevoorschijn die bij het aantal sterren past.

Popcorn lijkt vooral een leuke app als je een lijstje wilt maken van films die je ooit nog wilt zien. Als er maar een paar filmliefhebbers in je kennissenkring aan deze app meedoen, heeft het al zijn waarde. Wat minder naar voren komt in de app is dat je onder de afbeelding van de film op een acteur kunt tikken om daarmee al zijn of haar films op een rij te zien. Als je echt van alles wilt weten over een film, ga je natuurlijk naar IMDB. Maar als je een handig lijstje wilt met “leuke films voor als ik tijd heb”, dan komt Popcorn als geroepen.

Downloaden: Popcorn – Rate Movies (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2013, 19:12
Categorie Amusement
Onderwerp trailers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.