GarageBand en iMovie geüpdatet: filmtrailers en samen muziek maken

Apple heeft haar filmbewerkings-app iMovie voorzien van een nieuwe mogelijkheid om filmtrailers te maken, maar die functie wordt niet ondersteund door de eerste iPad. In GarageBand kan je nu tegelijk online muziek maken.

iMovie film maken iPad header linksWie nog een eerste generatie-iPad heeft, dreigt langzaam buiten de boot te vallen als het gaat om updates van apps en nieuwe applicaties. Apple neemt zelf het voortouw in die trend door de grootste nieuwe functie van iMovie alleen beschikbaar te maken op een iPad 2. Alleen iPad 2-bezitters kunnen filmtrailers in de app maken: korte, compilatie-achtige video’s met bombastische soundtracks en nieuwe visuele effecten. Je kan vanaf nu ook muziek importeren vanuit Apples muziekmaak-app GarageBand, die nog wel volledig werkt op de eerste iPad.

Het is een leuke nieuwe output-optie van GarageBand; het doorsturen van je muziek naar iMovie. Mede omdat het vanaf de nieuwste versie van GarageBand mogelijk is om muziek te delen met andere gebruikers. Ook is het mogelijk live samen muziek te maken. Je kan een jamsessie starten of een live-opname maken met maximaal drie anderen die de applicatie ook op de iPad, iPhone of iPod touch hebben staan. Als iedereen een ander instrument kiest, kan je zo een band vormen met alleen maar touchscreen-instrumenten. Het resultaat kan niet alleen offline worden opgeslagen, maar nu ook in iCloud. Zo kun je het zorgeloos weer oppakken als je van de iPhone verder gaat op de iPad of andersom.

GarageBand instrument bespelen iPadEen andere nieuwigheid in GarageBand is Smart Strings, een optie waarmee je een strijkorkest kan dirigeren. Met de nieuwe nooteditor kan je een opname van een instrument in de app aanpassen. Wie nog meer lagen aan zijn liedjes wil toevoegen, kan in zijn handen wrijven met de nieuwe mogelijkheid om geluidssporen samen te voegen. Zo komt er een nieuw spoor vrij en kan je een laag extra aan een nummer toevoegen. Die kan je bijvoorbeeld invullen met de nieuwe synthesizer-baslijnen, melodieën, arpeggio’s en grooves. Als je tevreden bent met het resultaat, kan je het nummer direct delen op Facebook, YouTube en SoundCloud.

iMovie heeft naast de introductie van filmtrailers ook nog enkele vernieuwingen gekregen die voor iedereen binnen handbereik zijn. Zo kan je nu de play-knop bij een video omhoog vegen om het beeld te pauzeren en kan je muziek en geluid beluisteren in de audiokiezer, nog voordat het importeert.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2012, 13:36
Categorieën Fotografie en video, Muziek
Onderwerpen garageband, imovie, muziek, trailers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.