Pop-art kunstenaar David Hockney schildert met de iPhone

De beroemde pop-art kunstenaar David Hockney heeft het schilderen opnieuw ontdekt. Hij maakt tekeningen van landschappen, bloemen en zonsondergangen op de iPhone met de applicatie Brushes.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

david hockneyJe hoort maar zelden dat gevestigde kunstenaars de overstap maken naar de iPhone. Jorge Colombo raakte bekend door zijn vingertekeningen op de iPhone, waarvan er eentje op de cover van de The New Yorker werd gepubliceerd. Maar om nu te zeggen dat Colombo al een gevestigde naam was in de kunstwereld… niet echt. David Hockney is een ander verhaal. Deze 72-jarige kunstenaar is één van de bekendste vertegenwoordigers van de pop-art.


Hij heeft de afgelopen decennia allerlei nieuwe kunstmedia ontdekt: van Polaroid-fototoestellen tot fax- en kopieermachines. Hockney’s werk had grote invloed op het figuratieve realisme van de jaren zestig. Museum Boymans Van Beuningen, The Tate Gallery en de Royal Academy in Londen organiseerden overzichtstentoonstellingen van zijn werk. Hockney heeft sinds kort het schilderen weer opgepakt en maakt daarbij gebruik van de applicatie Brushes op de iPhone.

Hockney’s bekendste schilderij is een zwembadscène met de naam ‘A Bigger Splash‘: een schilderij met strakke lijnen die op de iPhone moeilijk te realiseren zijn. Gelukkig is Hockney sinds de jaren zestig overgestapt op een minder strakke vormgeving: hij schildert landschappen, bloemen en zonsondergangen in Brushes op de iPhone. Het artikel op NY Books vermeldt, dat Hockney niet blij was met de upgrade Brushes 2.0 en dat hij de voorkeur geeft aan de originele, eerste versie van de applicatie.

Ook proberen? Brushes kost €3,99 in de App Store.

david hockney brushes

Meer info: NY Books, via All Things D

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 oktober 2009 om 0:00
Onderwerp
Categorie
Amusement
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.