Pong World: eerste officiële Atari Pong-game voor iOS

Pong World is de eerste officiële Pong-game van Atari.

pong worldPong World is de eerste officiële Pong-titel die Atari heeft uitgebracht. Breakout, Outlaw en andere titels waren al wel verkrijgbaar, maar nog geen ‘echte’ Pong. Afgelopen februari organiseerde Atari een wedstrijd, waar onafhankelijke ontwikkelaars aan konden meedoen. De Pong Indie Developer Challenge leverde drie winnaars op: zGames’ Pong World, Madruse’s Pong Tournament en Eppy Games’ Fong. Pong World is nu als hoofdprijswinnaar als eerste uitgebracht, officieel onder de naam van Atari.

pong-world-ipadDe speelwijze is nog steeds hetzelfde: je moet een balletje terugkaatsen zoals in een tennisspel, maar doet dat met verschillende balkjes. Pong World voegt ook een aantal effecten toe, zoals sterke windvlagen. Standaard zitten al vijf balkjes in, waarbij je extra kunt unlocken. De vier levels heten Jungle, Boulevard, Cathedral en Moon, waarbij je kunt kiezen voor de spelvarianten Classic, Blitz en Hotseat. Pong World is helemaal met z’n tijd meegegaan door als freemium-spelletje te verschijnen. De game zelf is gratis, maar je kunt je in de ingebouwde winkel helemaal te buiten gaan aan de aanschaf van Pong Coins, oplopend tot een bedrag van meer dan veertig euro. Gelukkig is er in de App Store geen gebrek aan alternatieven.

Pong viert dit jaar het 40-jarige jubileum. Wie wel eens in de geschiedenis van Apple is gedoken weet dat zowel Steve Jobs als Steve Wozniak voor Atari hebben gewerkt.

Downloaden: Pong World (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2012, 11:15
Categorie Games
Onderwerp pong

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.