Polaroid-app Instant voor Mac nu ook op iPad

Instant is een Polaroid-app voor de iPad. Je kunt foto's maken, wachten tot de foto is ontwikkeld en vervolgens allerlei fotofilters en effecten toepassen.

polaroid instantDe Polaroid-app Instant heeft de sprong van Mac naar iPad gemaakt. Instant: The Polaroid Maker is een foto-app die het maken van Polaroid-foto’s op de iPad imiteert. Het werkt als volgt: je maakt een nieuwe foto met de camera van je iPad of kiest een reeds aanwezige foto. Daarna kies je één van de authentieke Polaroid-filters, je voegt een randje toe en schrijft hierop wat tekst. Het resultaat lijkt op de bekende Polaroid-foto’s die je vroeger op feestjes maakte.

De geluidseffecten zijn zo echt mogelijk en ook qua uiterlijk heeft Instant geprobeerd om de Polaroid-camera’s zo goed mogelijk na te apen. Na het maken van een foto komt er een nog zwarte polaroid onderuit de camera. Als je een paar seconden wacht verschijnt de uiteindelijke foto. Er zitten 30 fotofilters in de app, waarvan 10 het effect geven van een oude Polaroid-film. De andere effecten zijn ook leuk om te proberen. Je kunt bij elk effect aanpassingen doen, bijvoorbeeld de mate waarin het effect wordt toegepast, vignette-voerming en vuiltjes op de foto. Bij het schrijven van tekst onder de foto heb je de keuze uit 10 handschriften. Het resultaat publiceer je op Twitter, Facebook, Tumblr of Instagram.

Downloaden: Instant: The Polaroid Instant Photos for iPad (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2012, 15:18
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotografie, polaroid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.