Polamatic voor iPhone: polaroid-app compleet vernieuwd

Ppolaroid-app Polamatic voor iPhone is vernieuwd, waardoor in-app aankopen zijn verdwenen en de app er nu een stuk strakker uitziet.

polamaticOm nieuwe foto’s een vintage uiterlijk te geven heb je eindeloos veel mogelijkheden. Filtertje hier, polaroid-randje daar, vale gloed erover heen, het kan allemaal. Foto-app Polamatic specialiseert zich in dit soort bewerkingen en is nu vanaf de grond opnieuw opgebouwd. Het vernieuwde Polamatic heeft nu 36 verschillende randen voor om je foto in plaats van 12, waaronder ook gekleurde opties. Daarnaast zijn alle in-app aankopen verdwenen. Om verwarring te voorkomen: Polamatic zet in de App Store steeds trots “by Polaroid” en “the official app of Polaroid”, maar de applicatie heeft niks officieels met het cultfototoestel van doen. Behalve het gebruik van het iconische witte randje om je foto’s dan.

’36’ lijkt sowieso het nieuwe magische getal van Polamatic, want dat is ook het nieuwe aantal filters en het aantal beschikbare lettertypes in de vernieuwde app. Echt nieuw zijn deze extra randen, effecten en lettertypes overigens niet; voorheen waren ze alleen als in-aankoop beschikbaar. Nu staan ze gewoon tussen de standaard-opties en heb je na het kopen van de app dus toegang tot alle bewerkingsmogelijkheden. Naast de in-app aankopen zijn ook de bijzondere namen van de randen in het nieuwe Polamatic verdwenen. Eerst hadden ze nog schetsende namen als ‘Almost new’, ‘Dusty’ en ‘I sat on it’, maar nu staat nergens tekst meer bij.

foto makenfilters

Het ontbreken van tekst past goed bij de nieuwe stijl van Polamatic, die strak en overzichtelijk is. Navigeren in de app is eenvoudig. De randen en effecten in de applicatie variëren nog steeds van subtiel tot alles behalve. Qua lettertypes heeft Polamatic bijna teveel keuze: 36 opties is nogal wat om doorheen te bladeren. Wel aardig is dat jouw tekst automatisch kleiner wordt naarmate je meer schrijft. Als je tevreden bent met het eindresultaat kun je jouw digitale polaroid opslaan in je fotoalbum, kopiëren naar je klembord of delen via Facebook, Twitter, Instagram of e-mail. Het is ook mogelijk om je creaties met andere apps te openen, zoals Tumblr, Dropbox, Evernote en WhatsApp.

Even spelen met Polamatic leert ons dat de applicatie nog enigszins buggy is. Af en toe worden we eruit gegooid. Hopelijk wordt de stabiliteit van de applicatie binnenkort verbeterd. Het nieuwe ontwerp en het feit dat alle in-app aankopen verdwenen zijn is wel erg prettig. Wie verliefd is op het klassieke witrandje en zijn foto’s graag zo vintage mogelijk heeft is bij Polamatic aan het juiste adres. Polamatic heeft ook een aparte iPad-app, maar deze is nog niet vernieuwd. Een alternatief voor Polamatic is Instant, maar deze app heeft minder positieve beoordelingen en is met €1,79 ietsje pittiger geprijsd.

Downloaden: Polamatic (€0,89, iPhone, iOS 7.0+)

overzichtteksten

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2014, 17:16
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotobewerking, polaroid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.