Poetshulp voor iPhone helpt bij 2 minuten tandenpoetsen

Poetshulp is een iPhone-applicatie waarbij een teller aangeeft of je wel 2 minuten hebt gepoetst. De tandarts adviseert om minimaal 2 minuten te poetsen met een fluoridehoudende tandpasta.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

poetshulp icoonIn de winkel kun je elektrische tandenborstels kopen met een losse timer-module, die een seintje geeft welk gedeelte van je gebit je moet poetsen. Elke 30 seconden geeft de tandenborstel een trilling, zodat je weet dat het tijd is om van linksboven naar linksonder te gaan. Zo’n speciale tandenborstel kost rond de 100 euro en zorgt ervoor dat je minimaal 2 minuten poetst. De ontwikkelaar van de iPhone-applicatie Poetshulp biedt precies hetzelfde aan, maar dan gratis en zonder dat je een extra apparaat nodig hebt.

Poetshulp installeer je gewoon op je iPhone. De applicatie geeft aan welk gedeelte je moet poetsen, aan de hand van een schema. Een tijdteller zorgt ervoor dat je minimaal twee minuten bezig bent met het poetsen van je tanden. Instructies in de applicatie geven aan hoe je met je tandenborstel te werk moet gaan, ongeacht of je van handmatig of elektrisch poetsen houdt. Er is in de applicatie zelfs met een pauzeknop rekening ermee gehouden dat je tussen het poetsen door even wat anders gaat doen. Met de rewind-knop kun je het poetsen opnieuw beginnen.

Downloaden: Poetshulp (gratis) (€0,79)

poetshulp

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2010, 17:24
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerp tandenborstel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.