Podio 4.0: totale makeover voor projectmanagement-app

De iOS-app Podio om mee in groepen te werken aan projecten, is totaal vernieuwd, heeft een strakke interface gekregen en werkt fijn en snel.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Podio iPhone iOS app 4.0 vernieuwd De zakelijke projectmanagement-app Podio is nieuw leven in geblazen op de iPhone en iPad met een volledig nieuwe applicatie. Die is als versie 4.0 van de oude applicatie te downloaden, maar het is lastig die er nog in te herkennen. De Nederlandstalige toepassing is strakgetrokken met enkel hoekige vormen, een licht maar zakelijk blauw en is verder vooral wit. De applicatie kan ook in de landscape-modus van de telefoon gebruikt worden en de app is geoptimaliseerd voor VoiceOver, de iPhone-modus voor slechtzienden.

Hoe Podio er voor de iPhone uitziet, ligt grotendeels aan de instellingen die door de initiatiefnemer zijn genomen in de webinterface. Daar kan na registratie worden aangegeven hoe Podio gebruikt gaat worden en daar worden de pagina’s die je in de applicatie ziet op afgestemd. Podio noemt die pagina’s overigens apps, verwarrend genoeg. Hoe dan ook is de opzet van Podio helder: je komt binnen in het scherm met de laatste ontwikkelingen binnen je team en schuift de pagina naar rechts om vervolgens in het donkergrijs het hoofdmenu tegen te komen. Daar benader je taken, contacten en ‘apps’ als meetings, deliverables en projecten.

Podio nieuw hoofdmenu iPhone Podio activiteitenstroom iPhone

Op alle pagina’s is de interface van de applicatie op de hobbel gegaan. Alles ziet er even strak in dezelfde stijl uit. Dat maakt de app ondanks de hoeveelheid informatie die erin kan staan, toch overzichtelijk. Maak bijvoorbeeld een nieuwe taak aan en je voert een naam, vervaldatum en verantwoordelijke persoon in en voegt meer informatie en een bestand toe. Er zijn genoeg apps die deze functionaliteit omslachtiger aapakken dan Podio, waarin alles handig onder elkaar staat. Hetzelfde geldt ook voor een aanmaken van een vergadering in Meetings, al zou die best mogen integreren met de iOS-agenda.

Andere vernieuwingen in Podio 4.0 zijn de optie om links te openen in Google Chrome in plaats van de standaardbrowser Safari en het kunnen delen van afbeeldingen en links naar Facebook, Twitter en via e-mail met iOS 6. De snelheid van Podio is erop vooruit gegaan en verder moeten er talloze fouten uit de applicatie zijn gehaald.

Podio is gratis te downloaden voor de iPhone en iPad en kan tot en met vijf personen in een groep gratis worden gebruikt. Meer collega’s en cowerkers kunnen worden toegevoegd met een Premium-abonnement waarbij 9 euro per maand per collega wordt betaald.

Downloaden: Podio (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2013, 14:10
Categorieën Productiviteit, Zakelijk
Onderwerpen podio, projectmanagement, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.