Trello: projectmanagement-app voor iPad geoptimaliseerd

Trello voor de iPad is een uitstekende toevoeging aan de projectmanagement-tool die al eerder voor de desktop en iPhone beschikbaar was.

Trello iPad screenshot projectmanagementDe projectmanagement-app Trello is voorzien van een update waardoor enkele foutjes uit de kersverse iPad-applicatie zijn gehaald. Dankzij een update van de iPhone-app is de toepassing onlangs ook geoptimaliseerd voor de iPad en iPad mini en kan je bij elk project de belangrijke kolommen in Trello naast elkaar zien: taken nog te doen, taken vandaag en voltooide taken. Je ziet in één oogopslag welke klussen belangrijk zijn en wie hem onder zijn hoede neemt.

De kolommen die in hierboven genoemd worden, vormen het standaardvoorbeeld in Trello, maar kolommen kunnen worden aangepast om aan te sluiten op een project. Trello was voor de iPhone al een goed gewaardeerde applicatie en dat komt voornamelijk door de eenvoud waarmee je overzicht in je projectplanning behaalt. Op de iPad is het niet anders – en misschien nog wel eenvoudiger. Je komt binnen op de pagina met de ‘boards’ van projecten die je hebt lopen. Druk je er op een, dan kom je terecht op de zonet beschreven pagina met kolommen.

Trello geschiedenis project iPadPer taak kan je daar met een druk zien wat de laatste ontwikkelingen zijn, kan je zien welke vinkjes er zijn gezet in de taak en open je bijlages. Bovenin beeld lees je een beschrijving van de opdracht, wie hem oppakt en het aantal reacties erop. Knoppen bovenin beeld geven je toegang tot de reacties, deadline, tags om het zoeken makkelijker te maken, de persoon waaraan de opdracht is toegewezen en een like-knop. Ook die mag niet ontbreken, blijkbaar. Het is opvallend hoe opgeruimd de interface van Trello aanvoelt, terwijl alle belangrijke functies er in zitten.

Je hoeft Trello niet perse te gebruiken met een groep, maar kan ook individueel aan de slag met een ‘virtueel whiteboard’. De applicatie laat je registreren met een nieuw account of je Google-account, is gratis te gebruiken en heeft naast de iOS-app ook een desktopinterface waarmee projecten worden gesynchroniseerd.

Downloaden: Trello (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2013, 12:06
Categorie Productiviteit
Onderwerpen project, projectmanagement, takenlijst, todo, trello

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.