iOS game-update: Ultima Forever, Amateur Surgeon 3 en update Momonga Pinball Adventures

We snijden in teddyberen en transseksuele robots in Amateur Surgeon 3, flipperen verder met Momonga en avonturieren met Ultima Online.

GU DO Amateur Surgeon 3 iPad iPhone headerWe gaan op kruistocht door een magische wereld, halen glasscherven uit stukken been van omgevallen cartoonpersonages en hengsten tegen een bal om hen tegen nog meer spijltjes aan te laten stuiteren. Welkom in de iOS game-update van donderdag 8 augustus 2013, die we publiceren nadat we vandaag eerder over het leuke Nederlandse online mijnenveger-spel Flags schreven en al stilstonden bij de release van Worms 3. Had je al gelezen over diens gave AirPlay-functie?

Monomga Pinball Adventures krijgt eerste grote update

Momonga Pinball Adventures rood levelHet Nederlandse flipper-avonturenspelletje Momonga Pinball Adventures is voorzien van zijn eerste grote update, met daarin een vernieuwd startscherm, twee extra levels en de mogelijkheid om je scores met Facebook-vrienden te vergelijken. De nieuwe ranglijstoptie is handig, want zo kun je scores vergelijken met vrienden die de Android-versie spelen. De twee extra levels bieden een compleet alternatieve uitdaging, door je in een soort van Japanse Pachinko-machine te stoppen of je zo lang mogelijk te laten overleven in een speciale arena. Deze nieuwe uitdagingen zullen voor de meest fervente spelers als geroepen komen: zij konden zich immers dik een half jaar alleen vermaken met het originele levelpakket.
Downloaden: Momonga Pinball Adventures (€0,99, universeel, iOS 4.3+)

Ultima Forever nu internationaal uit

GU DO Ultima Forever iPad iPhoneOnze Canadese vrienden konden al een tijdje aan de bak met Ultima Forever, maar nu heeft Electronic Arts het rollenspelletje ook internationaal uitgerold – en dus ook in de Nederlandse App Store. Goed nieuws voor de grootste gameveteranen onder ons, wat het betreft hier een nieuw deel uit de Ultima-reeks – een gameserie die begin jaren ’80 al zijn debuut maakte. Of EA met de nieuwe game fans tegen de borst zal stuiten is alleen nog de vraag: hij is namelijk gratis in de App Store beschikbaar, wat betekent dat er met in-app aankopen geld wordt verdiend. Speltechnisch is er in ieder geval weinig veranderd aan de bekende speelstijl: je bekijkt de wereld van bovenaf, gaat op verkenning en slaat je door de vele monsters op je pad heen met zwaarden en spreuken.
Downloaden: Ultima Forever: Quest for the Avatar (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Amateur Surgeon 3

GU DO Amateur Surgeon 3 screenshotIn 2008 verscheen er voor het eerst een game in de App Store waarvoor je 17 jaar of ouder moest zijn: Amateur Surgeon, een macaber operatiespelletje. In Amateur Surgeon komen intens cartoongeweld, volwassen en suggestieve thema’s, milde horror en nog veel meer aan bod. Het lijkt wel alsof de ontwikkelaar alle waarschuwingen heeft aangevinkt. Inmiddels zijn we alweer toegekomen aan Amateur Surgeon 3. Deze nieuwe game wordt ditmaal beoordeeld als 12+, maar heeft dezelfde absurde horror en humor. In de nieuwe versie van het lugubere spelletje probeer je wederom een bestaan op te bouwen als chirurg, op een hilarische manier. Met pizzasnijders, kettingzagen, kurkentrekkers, nietmachines en auto-accu’s en andere apparaten moet je proberen om verschillende operaties uit te voeren. Op zes exotische locaties moet je allerlei vreemde figuren en karakters opereren, zoals radioactieve vleermuizen, een transseksuele robot en een kannibaal. Om het geheel nog iets vreemder te maken wordt je bij je avonturen vergezeld van een genetisch gemodificeerd mopshondje, genaamd mister Giblets. Ja hoor, ook deel drie is weer lekker gek.
Downloaden: Amateur Surgeon 3 (gratis, universeel, iOS 6.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=3g40zKdZtAE

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2013, 19:42
Categorie Games
Onderwerpen flipperkast, iculture speelt, pinball

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.