Plastic Panda’s: vragen over verandering in de natuur op de iPad

Plastic Panda's is de iPad- en iPhone-app die bij het gelijknamige boek van Bas Haring hoort. In de applicatie werpt de auteur 11 ingesproken vraagstukken op en geeft hij een voorschot op het boek of e-book.

Plastic Panda's iPhone iPod touchDe boekenuitgever Nijgh & Van Ditmar heeft een speciale iPad- en iPhone-applicatie ontworpen rondom een nieuw boek van de auteur Bas Haring. Plastic Panda’s gaat over de verandering in de natuur door ingrijpen van de mens, of zoals Haring het zelf graag verkoopt: ‘over het opheffen van de natuur’. De app is een voorbeschouwing op het boek en bevat 11 door hemzelf ingesproken audiofragmenten die een onderdeel uit zijn schrijven aan de kaak stellen.

Genuanceerd, beschouwend en bijna mompelend, ratelt Haring af over verschillende onderwerpen die altijd neerkomen op: mens versus natuur. Plastic Panda's horen en lezenZo praat hij over het overgaan op kunstgebitten omdat mensen dachten dat het kunstmatige beter was dan het natuurlijke, maar ook over een bunker in landgoed Koningshof bij Haarlem dat de natuur verving door cultuur. Op die manier werpt de schrijver verschillende vragen op die hij in ieder geval in de applicatie niet zelf beantwoordt. Naast het aanhoren van de tekst, kan je ook zelf meelezen door de tekst uit te vouwen met een knop.

Als het onderwerp en de schrijfstijl van Haring je bevallen, kun je meteen vanuit de gratis applicatie het boek aanschaffen. Zo kan het boek online besteld worden, maar kun je ook een virtueel exemplaar op de kop tikken in de iBookstore van Apple. Daar kost het 14,99 euro. De hier beschreven applicatie van Plastic Panda’s is uiteraard gewoon in de App Store te downloaden.

Downloaden: Plastic Panda’s (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2011, 14:50
Categorieën Boeken, Nederlandse apps
Onderwerp boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.