Halftone: stripprogramma wordt fotobewerker na laatste update

De iPhone-app Halftone, waarmee je foto's tot striptekeningen kan maken met een papiereffect en tekstballonnen, heeft een update gekregen. Vanaf nu is de applicatie een fotobewerkingsprogramma.

halftone-featureToen Halftone op 22 februari dit jaar op de iPhone verscheen, was het een simpele applicatie waarmee je even snel een foto kon omzetten naar een geinige striptekening. Je gaf de foto een kop, een onderschrift en een tekstballon en een van de papiersoorten zorgde voor het strip-effect. Met de net verschenen update 1.7 is Halftone een volledige fotobewerker geworden. Alvorens je een strip van een foto maakt, kun je er uitgebreid opties op loslaten.

De fotobewerking is mede mogelijk gemaakt door de instrumenten van Aviary en is eigenlijk een aparte module in beeld, voordat je naar het bekende gedeelte van Halftone gaat. In een zwarte layout, tref je aan de onderkant van het scherm knoppen die de volgende acties bewerkstelligen: kleurenfilter toevoegen, foto uitsnijden, roteren, helderheid, contrast, verzadiging, kleuren en verscherpen. Je kan de stappen los van elkaar uitvoeren. Met de Back-knop linksboven maak je de wijziging ongedaan, met Apply rechtsboven voer je de wijziging door. Als je na de bewerkingen Done drukt, kom je in het ‘ouderwetse’ gedeelte van Halftone terecht waarin je de foto kan verbouwen tot een striptekening.

Ook in dat gedeelte brengt versie 1.7 van Halftone enige vernieuwingen. Zo wordt er EXIF-data ondersteund waardoor de originele informatie van de foto (toestel, sluitertijd) wordt onthouden als je de strip hebt gemaakt. Daardoor moet je de applicatie nu wel toestemming geven om je locatie te mogen inzien. Verder kun je aan de slag met enige nieuwe kleurovergangen, is er een kerstman-sticker en zijn er enige fouten verholpen.

De update brengt echter ook een nieuwe fout met zich mee: in versie 1.7 is het niet mogelijk om een foto te schieten vanuit de applicatie. Dan loopt hij vast. De kwaal moet in de volgende update verholpen zijn.

Downloaden: Halftone (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2011, 14:10
Categorieën Amusement, Fotografie en video
Onderwerpen halftone, strips

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.