Plants vs. Zombies 2 op iPhone en iPad uitgekomen

Daar gaat je tijd! Plants vs. Zombies 2 van PopCap is uitgekomen op iPhone en iPad, gratis te downloaden en net zo verslavend als deel 1.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Plants vs Zombies 2 iOS headerEen van de meest verslavende iPhone-games heeft een opvolger gekregen. Nadat Plants vs. Zombies 2 aanvankelijk alleen uitkwam in Australië en Nieuw-Zeeland, is het spel nu wereldwijd te downloaden. Ook in Nederland en België kunnen we dus planten in de tuin plaatsen om een vlaag van zombies af te stoppen. In het tweede deel reis je in de tijd naar onder andere het oude Egypte en de piratentijd, maar de grootste verandering is dat het spel freemium is geworden. Je kan het gratis downloaden, maar betaalt bij voor extra’s.


Dit artikel is grotendeels gebaseerd op onze uitgebreide impressie bij de release in Nieuw-Zeeland en Australië op 10 juli.

About time

Plants vs Zombies 2 iOSIn het begin van Plants vs. Zombies 2 kan je aangeven of je een uitleg wil doorlopen of meteen met het nieuwe spel wilt beginnen. De uitleg wijkt niet af van de opbouw van het eerste spel. Je maakt kennis met de groene erwtenpuffer die zombies wegschiet voordat ze je kunnen aanvallen, en schudt handen met de zonnebloem die je zonnetjes oplevert waarmee je nieuwe planten kan neerzetten. De wall-nut die zombies moet tegenhouden en de mijn die langzaam activeert maar krachtig ontploft, krijg je ook nog mee in de tutorial. Dan word je aan de hand van grappige dialogen tussen je oerdomme buurman en zijn cynische en intelligente auto geleid naar het oude Egypte. Dat vormt het toneel voor het eerste gedeelte van PvZ2 en verklaart ook de subtitel van het spel: ‘About Time’.

Turbozaadjes en spreuken

Plants vs Zombies 2 plantenvoerAls de eerste mummiezombies op je bloemrijke verdedigingsmechanisme af komen, heb je al kennis gemaakt met de grote vernieuwing in Plants vs. Zombies 2. Onderin beeld heb je nu een plantenvoermeter waar drie ‘turbozaadjes’ in passen. Groen oplichtende zombies laten die zaadjes achter. Als je de voerknop onderin beeld activeert, selecteer je een plant en gaat die enkele seconden in turbomodus. Doe het met een zonnebloem en je krijgt binnen no-time genoeg zonnevoorraad binnen om heel wat nieuwe planten neer te zetten. Activeer de Bloomerang en het plantje schiet ineens tientallen zaadjes snel achter elkaar. In de eerste levels maken de turbozaadjes PvZ2 makkelijker dan de voorganger ooit is geweest.

Later in het spel komt er ook een tweede vernieuwing in Plants vs. Zombies 2. Je krijgt de beschikking over een aantal spreuken die je direct op tegenstanders kan afsturen. Niet alleen door op tegenstanders te tikken, maar ook door te pinchen en vegen. De toevoeging maakt de afwisseling groter en verhoogt de stressfactor omdat je meer moet multitasken, maar het is juist weer een leuke bezigheid als je planten al even goed staan om een invasie af te slaan.

https://www.youtube.com/watch?v=U4mt0q2sy3E

In-app aankopen

Plants vs Zombies 2 kaartHet spel maakt je vanaf moment één vertrouwd met het plantenvoer als vernieuwing, en daar zit natuurlijk het verraderlijke in. De turbozaadjes worden zo al snel een essentieel onderdeel van je verdedigingsstrategie. Het spel is gewoon moeilijker zonder. Je stuit ongetwijfeld op een level waarbij de bevoorrading van de zaadjes je niet snel genoeg gaat, en je de behoefte voelt om er zelf een bij te kopen. Dat kan tijdens het spelen: in ruil voor 1000 muntjes, koop je een nieuw zaadje. Als je te weinig munten hebt, kan je natuurlijk terecht in de Store in de game. Je koopt 5000 munten voor 2,69 euro, en voor 44,99 euro heb je grootste pakket met 200.000 munten. Voor 2,69 euro per stuk koop je ook nieuwe plantjes, en voor 1,79 euro per stuk koop je een van de vier bonussen – zoals een extra vakje voor je plantenvoer.

Verslavend

Plants vs. Zombies 2: About Time oogt nog een stuk fraaier en detailrijker dan het eerste deel. Het spel komt wat vlotter op gang dan zijn voorganger, maar bouwt verder op de bekende gameplay – en die is ook in deel twee weer meteen verslavend.

Downloaden: Plants vs. Zombies 2: About Time (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2013, 18:54
Categorie Games
Onderwerpen plants vs zombies, popcap

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.