Elysium voor iPhone: boek een enkele reis naar de sterren

Elysium Space levert een enkele reis naar de ruimte voor de as van een overledene. Met een app voor iPhone en iPad volg je de tocht.

Elysium Space 1Bij een sterfgeval is er in onze cultuur doorgaans keuze uit twee mogelijkheden: de overledene begraven in een grafkist of cremeren en de urn bewaren. Als het aan Elysium Space ligt komt daar een derde optie bij: een capsule met as de ruimte in schieten. Je zag het al in sciencefictionfilms en hoorde het over megalomane miljonairs: de laatste reis moest richting de sterren gaan. Elysium Space maakt het voor het eerst beschikbaar voor de ‘gewone’ consument. Voor zo’n 2000 dollar is de enkele reis richting de hemel geboekt. Met de bijbehorende iPhone-app kunnen nabestaanden de reis volgen.

De beloofde reis van de as verloopt misschien net iets anders dan je dacht. In plaats van een spectaculaire raket of een lancering van de capsule zelf, wordt deze in een ruimteschip geplaatst. De volgende vlucht staat voor de zomer van 2014 gepland. De duur van de reis is nog onbekend: het kan zomaar gebeuren dat de overblijfselen zich meer dan een jaar in de ruimte bevinden. Als het ruimtevoertuig weer richting de aarde komt, eindigt de reis. Het bedrijf zegt dat dit voor een effect zoals een vallende ster zorgt, al vragen we ons af of dit werkelijk te zien is.

Elysium Space app

Met de bijbehorende app kun je als nabestaande zien waar de capsule zich bevindt. Het laat ook beelden zien vanuit de vlucht, al zijn deze natuurlijk niet live en worden ze berekend en gesimuleerd weergegeven. Zeer binnenkort moet de app beschikbaar zijn. Mocht je echt niet kunnen wachten: op de website van Elysium Space kun je kijken of de app al live is. We gaan er zomaar van uit dat de reis niet geboekt kan worden met een in-app aankoop.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2013, 20:45
Categorie Reizen
Onderwerp reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.