Planetenreis voor iPad laat kinderen kennismaken met het zonnestelsel

Planetenreis is een nieuwe educatieve app voor kinderen vanaf 6 jaar. Ze leren met deze iPad-app het zonnestelsel kennen en ontdekken de planeten, eigenschappen van planeten en afstanden ertussen.

planetenreis
Planetenreis is een app voor kinderen vanaf 6 jaar, waarmee ze een spannende ontdekkingsreis maken langs de planeten van het zonnestelsel. De educatieve app is gemaakt door de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie, bekend van de website astronomie.nl. Je reist via een schaalmodel van het zonnestelsel van planeet naar planeet om objecten te verzamelen en die mee te nemen in een raket. De objecten zijn nodig om opdrachten te kunnen uitvoeren op de verschillende planeten.


Je leert op die manier spelenderwijs over de eigenschappen van de planeten en krijgt een indruk hoe groot de afstanden in het zonnestelsel zijn. De belangrijkste opdracht voor de spelers is: breng het ijs van Pluto terug naar de aarde. Je moet daarvoor objecten op de steen- en gasplaneten meenemen in je raket. De game is onder andere gebaseerd op de kinderboeken over het zonnestelsel, gemaakt door sterrenkundejournalist Govert Schilling. Maar behalve een spel is het ook een naslagwerk met interessante wetenswaardigheden over de planeten.

Downloaden: Planetenreis (€0,89, iPad, iOS 5.1+)

planetenreis ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.