Wunderlist 2.0: nieuw ontwerp, herinneringen en meer deelopties

Wunderlist 2.0 is een flink bijgewerkte takenlijst voor de iPhone en iPod touch. De app is geoptimaliseerd voor de iPhone 5 en synchroniseert sneller.

Wunderlist iPhone iPod touchDe populaire gratis takenlijst-app Wunderlist is zonet voorzien van een grote 2.0-update. Die geeft de applicatie een nieuwe lik verf waardoor hij er strakker en moderner uitziet. De app is geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5 en ontwikkelaar 6 Wunderkinder belooft bovendien toegenomen snelheid en stabiliteit. Qua functionaliteit is de app ook flink uitgebreid: je kan taken nu herinneringen en subtaken geven, en je kan instellen dat een taak getimed terugkeert.

De eenvoudige deelmogelijkheden waar Wunderlist een deel van zijn populariteit ongetwijfeld aan heeft te danken, zijn eveneens verrijkt met nieuwe opties. Je kan lijsten nu delen met vrienden via een Facebook-koppeling, via je mailadres en het adresboek op je iPhone. Het zijn functies die Wunderlist 2.0 heeft overgenomen van de achteraf iets te ingewikkelde variant Wunderkit, waar 6 Wunderkinder eerder dit jaar de stekker uit trok.

De implementatie van herinneringen houdt in dat Wunderlist je nu ook pushberichten kan versturen, zodat je de herinnering nadrukkelijk en getimed meekrijgt. Een aanzienlijke verbetering: je hoeft Wunderlist niet langer actief te raadplegen om op de hoogte te blijven van je taken, en dat is met name handig gezien het kunnen delen van todo’s: zo mis je ook geen taken meer die door een vriend of collega zijn aangemaakt. Volgens 6 Wunderkinder is de cloud-synchronisatie enorm versneld; een voorwaarde om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Wunderlist 2 screenshot header Wunderlist nieuwe herhalingsopties

Wunderlist 2.0 werkt intuïtief en fraai. In het hoofdscherm kan je nog altijd razendsnel een taak toevoegen. Met een veeg richting de linkerkant, open je een menu met de verschillende lijsten die je hebt toegevoegd waar je taken in wilt maken. Als je een taak selecteert, schuift er een venster van de rechterkant in. Daar kan je de nieuwe opties van de app benutten. Onder de naam van de taak, kan je een vervaldatum invoeren, een herinnering instellen, subtaken toevoegen en notities schrijven. Ook is het er mogelijk een bladwijzer te leggen op een taak, zodat ie prominent naar voren komt in de app.

Met een lange druk kan je een taak kopiëren en verwijderen. Het is niet mogelijk een individuele taak te delen met iemand, of uit te delen aan iemand. Wel kan je een lijst in het overzicht links lang ingedrukt houden om iemand uit te nodigen. Dan deel je de lijst en wordt die gesynchroniseerd. De manier waarop het werkt, is kenmerkend voor de Wunder-apps. Vensters schuiven vloeiend in beeld, knoppen veranderen heel subtiel van kleur als je ze loslaat. De afwerking is van hoog niveau.

Aan het basisidee van Wunderlist is niet gesleuteld. Het is nog immer een eenvoudig opgezette app waarmee je taken en takenlijsten kan delen met andere gebruikers. De grootste frivoliteit aan de app is dat je zelf een achtergrond voor de app kan bepalen, en dat wordt in Wunderlist 2.0 uitgebreid: er is een aantal nieuwe achtergronden beschikbaar.

Downloaden: Wunderlist (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Er lijkt een inlogprobeleem te zijn vanwege de drukte rondom Wunderlist 2.0. De app geeft mogelijk de melding dat je wachtwoord ongeldig is, maar het wachtwoord wijzigen is niet aan te raden. Daarmee stuit je op een webpagina die momenteel gewijzigd wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2012, 18:38
Categorie Productiviteit
Onderwerpen takenlijst, todo, wunderlist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.