iOS game-update: Hatch is de nieuwe Tamagotchi, Aby Escape 2.0 en Shadow Warrior

Duke Nukem 3D-opvolger Shadow Warrior komt op 20 december naar de iPhone en iPad en Clear-ontwikkelaar Realmac probeert een Tamagotchi.

GU DI Aby Escape Winter Rush iPhoneZijn we nog een beetje te porren voor een nieuwe Tamagotchi? Er zijn al meerdere virtuele knuffelbeesten voor de iPhone en iPad, maar daar ben je na drie minuten spelen wel klaar mee. Nu komt Realmac, de ontwikkelaar achter de befaamde todo-app Clear met haar Tamagotchi-achtige Hatch. Wordt het wat? Verder een eerste trailer van Shadow Warrior op de iPhone en iPad en een grote update voor het oneindige 3D-renspelletje Aby Escape. Op de slee ermee!

Shadow Warrior voor iPhone trailer

GU DI Shadow Warrior iPhone iPadWe hadden hem al eerder aangekondigd in deze rubriek, maar nu is duidelijk geworden dat de opvolger van Duke Nukem 3D nog deze week uitkomt voor de iPhone en iPad. Om de uitgave op ongetwijfeld donderdag kracht bij te zetten, is er een aankondigingstrailer uitgekomen van Shadow Warrior. Daarin is te zien dat het spel niks van zijn ‘charme’ is verloren, al lijkt de snelheid flink wat opgeschroefd ten opzichte van het pc-origineel. Met twintig levels om te overleven, is het vooral de vraag of Shadow Warrior een betere besturing heeft dan Duke Nukem. Ook Shadow Warrior had toentertijd geen besturing met enerzijds lopen en anderzijds richten, en dat is eigenlijk een voorwaarde geworden om je een gevoel van controle te geven op schietspellen. Als ze het goed oppakken, heb je volgens ontwikkelaar 3D Realms maar liefst 10 uur aan gameplay. En als jij het oppakt, want het spel gaat donderdag de strijd aan met Ravensword Shadows, Final Fantasy IV en Cut the Rope-opvolger Pudding Monsters. Minstens.

Aby Escape krijgt grote winter-update

GU DI Aby Escape iPhoneHij had blijkbaar niet de aantrekkingskracht van het grote genrevoorbeeld Temple Run of succesvolle varianten als Subway Surfers, maar toch is Aby Escape een verdienstelijk ren-zover-als-je-kan spel in 3D. Het spel doet een beetje denken aan de eerste Crash Bandicoot op de eerste PlayStation, misschien geeft dat het spel iets. Hoe dan ook heeft ontwikkelaar Pixel Radio haar Aby Escape nu voorzien van een grote kerstupdate, waarin je nu eens niet te voet, maar te slee naar een highscore kan bewegen. Het spel is daartoe voorzien van een sneeuwthema waarbij je onderweg op het scherm drukt om als kerstman verklede kwajongens te bekogelen met sneeuwballen… en een lawine voor moet blijven. Het Winter Rush-thema is de nieuwe hoofdmodus van het spel en in het Nederlands uitgevoerd. Het is sneller dan het voetenwerk en geeft Aby Escape nog maar eens een extra speelreden.
Downloaden: Aby Escape (gratis, universeel, iOS 4.0+)

Trailer van de Dag: Hatch

Hatch Tamagotchi iPhoneWat doe je nadat je de meest besproken productiviteits-applicatie van 2012 uitbrengt? Je gooit het over een totaal andere boeg en ontwikkelt een Tamagotchi-app voor de iPhone. Althans, dat is het geval bij Realmac: deze ontwikkelaar verbaasde eerder vriend en vijand met de taken-app Clear (die het, even tussen ons, wel eens hoog kan gaan schoppen op de eindejaarslijsten) en heeft nu het spelletje Hatch aangekondigd. Hierin verzorg je een schattig beessie dat op slimme manier op jou reageert. Je aait hem door over het scherm te vegen, stuurt hem naar bed door je iPhone in een dock te bevestigen en laat hem meeswingen op muziek door de Muziek-app van iOS in te schakelen. Je kleine wezentje blijft je met grote puppy-ogen in anticipatie aankijken, waardoor het waarschijnlijk moeilijk wordt om niet al zijn wensen te vervullen. Hopelijk raakt hij niet verwend. Leuk?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2012, 18:48
Categorie Games
Onderwerpen clear, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.