Place Contact: bedrijf meteen in contacten zetten

De Nederlandse iPhone-app Place Contact doet iets wat Safari niet kan: contacten razendsnel opzoeken op internet en ze razendsnel toevoegen aan je Contacten op de iPhone.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Place Contact Nederlandse Gouden Gids vervanger iPhone appSander Korebrits had er schoon genoeg van. Met Safari op de iPhone kun je zien waar een bedrijf is en kun je het nummer meteen bellen, maar kun je dat nummer niet toevoegen aan je Contacten. Dus ging de medelander aan de slag met een eigen applicatie die dat wel mogelijk maakt. Dat is Place Contact geworden, een deze week verschenen iPhone-app die het telefoonnummer van een bedrijf wél meteen kan opslaan.

Waar Korebrits aan voorbij ging (en wij ook even, zoals te zien is in de reacties), is het feit dat je met de Kaarten-applicatie op de iPhone wel bedrijven kan opslaan in Contacten.

Toch werkt Place Contact op punten anders. Je hoeft alleen maar de naam of de omschrijving van een bedrijf in te vullen in de zoekbalk en de resultaten vullen het scherm. Als je de app toestemming geeft je locatie te gebruiken, kun je die locatie linksboven met een knop activeren. Dan zoekt hij alleen op het bedrijf of de beschrijving in de buurt. In de Kaarten-app zie je de resultaten als bolletjes op de kaart en moet je ze een voor een selecteren om te zien wat het is. Hier zie je de resultaten in één oogopslag in een lijst. De zoektermen ‘Saturn Groningen’, ‘loodgieter’ en ‘pizza’ leverden meteen meerdere gepaste resultaten op. Supersnel geladen en op locatie afgestemd.

Bij elk bedrijf dat je selecteert, zie je de locatie op een kaart (met blauwe pijl om er meteen naartoe te navigeren in Google Maps), het adres, soms een vermelding van de website en een telefoonnummer. Daaronder prijkt de knop ‘Aan Contacten toevoegen’. Die zet een contactformulier klaar met de alle gevonden bedrijfsgegevens, al staat het adres dan bij privé in plaats van straat. Ook moet je nog een contactnaam toevoegen: de naam van het bedrijf staat namelijk op de plek van de naam van het bedrijf. Een optie om dit te veranderen en de gegevens meteen bij de voor- en achternaam te kunnen invullen, zou Place Contact helemaal af maken.

Downloaden: Place Contact (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2011, 17:14
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerpen bedrijven, contacten, gids, locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.