Sonic CD voor de iPad getoond in nieuwe trailer

Sega heeft een nieuwe trailer uitgebracht, waarin hun port van Sonic CD centraal staat. Het spel lijkt bijna onveranderd, maar niks is minder waar: programmeur Christian Whitehead heeft de engine bijna helemaal herschreven.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Sonic CDEind augustus kondigde Sega aan dat het klassieke platformspel Sonic CD naar onder andere de iPad komt. Inmiddels heeft de spelontwikkelaar een nieuwe trailer uitgebracht van het spel, waarin te zien is dat er visueel vrij weinig aan het spel is veranderd. In het inmiddels 18 jaar oude spel beweeg je de bekende blauwe egel door verschillende levels heen.

Hoewel het spel er ongeveer hetzelfde uitziet als het origineel, is er een hoop onder de motorkap gebeurd. Sega heeft voor deze heruitgave samengewerkt met Christian Whitehead, die in 2009 een onofficiële versie van het spel maakte voor de iPhone. Hiervoor herschreef hij bijna de hele engine, om zo optimaal gebruik van de iPhone te maken. Het zit er dik in dat deze techniek ook de iPad-versie optimaliseert.

Er zijn op het moment ook andere officiële Sonic-games te koop in de App Store, maar niet voor de iPad. Het vorig jaar uitgekomen http://itunes.apple.com/nl/app/sonic-the-hedgehog-4-episode-i/id392788790?mt=8 was als iPhone-game te koop. Wilde je dit spel wel op je iPad spelen, dan kon je hem zoals bij andere iPhone-apps met beperkte resolutie draaien.

Sonic CD verschijnt naast de iPad ook op de iPhone, Android, Windows Phone 7, PC, Playstation 3 en Xbox 360. Een verschijningsdatum is nog niet bekend, Sega belooft alleen het spel uit te brengen voor het einde van 2011.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2011, 17:22
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.