Pio Smart recorder icon

Review: Pio Smart Recorder helpt bij het opnemen van interviews

Pio Smart Recorder is een opname-app speciaal voor interviews. Je vult informatie in over wie je spreekt en plaatst markeringen bij interessante stukken in de audio.

Pio Smart recorder iconDe iPhone heeft een prima Dictafoon-app om audio mee op te nemen, maar deze app schiet al snel tekort als je bijvoorbeeld vaak interviews afneemt. Pio Smart Recorder wil het daarom iets grondiger aanpakken. Door tijdens een interview op het scherm te tappen kun je makkelijk een markering plaatsen, zodat je weet wanneer iemand over dat ene onderwerp sprak.

Pio Smart Recorder: speciaal voor interviews

De meeste opname-apps voor de iPhone hebben een zo breed mogelijke insteek, waardoor ze zich voor iedere situatie lenen. Dat is bij Pio Smart Recorder niet het geval: iedere opname wordt door de app gezien als een interview, waarbij je de naam, geslacht en leeftijd van de geïnterviewde invult. Je kunt zelfs een foto aan dit profiel toevoegen.

Pio Smart Recorder sorterenJe plaatst interviews in de juiste projectgroep zodat je ze later makkelijk terugvindt. Dat alleen maakt van Pio Smart Recorder een fijnere app voor interviews. Audiobestanden zijn normaal gesproken lastig te doorzoeken, iets dat met deze profielinformatie ineens een stuk makkelijker wordt.

De nadruk op interviews maakt Pio Smart Recorder een wat lastige app voor andere situaties. Wil je een vergadering opnemen? Dan moet je alsnog een geïnterviewde invullen. Hetzelfde geldt als je bijvoorbeeld wat vogelgezang probeert vast te leggen. Het kan wel, maar je moet wel héél creatief omspringen met informatie binnen de app.

Twee keer tappen om te markeren

Tijdens het opnemen van een interview kun je snel een markering plaatsen door twee keer op het scherm te tappen. Je huidige opname wordt heel even blauw, zodat je dit punt in de audio later makkelijk kunt terugvinden. Na afloop voeg je informatie toe aan deze markering, om het later nog eens duidelijk te maken wat hier precies gebeurde. De simpele tapbesturing laat je overal op het scherm drukken, waardoor je niet op zoek hoeft te gaan naar bijvoorbeeld een knop. Wel zo handig als je met iemand in gesprek bent.

Pio Smart Recorder opnemen Pio Smart Recorder marks

Je kunt ook één keer op het scherm drukken om een markering te starten, waarna je nog eens drukt om ermee te stoppen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld het antwoord op één specifieke vraag markeren.

Betalen voor extra’s

Pio Smart Recorder staat gratis in de App Store, maar je moet betalen om alle functies van de app te gebruiken. Wil je opnames automatisch versturen naar Dropbox of Google Drive? Dan moet je eenmalig 99 cent binnen de app betalen. Je betaalt hetzelfde bedrag als je meer projecten binnen de app will aanmaken. Je mag gratis twee projecten maken, maar voor meer betaal je één keer 99 cent. Het voelt als een vrij eerlijke aanpak: zonder deze functies heb je ook wat aan Pio Smart Recorder, waardoor de veelgebruiker met liefde de portemonnee erbij pakt.

Conclusie Pio Smart Recorder

Pio Smart Recorder richt zich enkel op het opnemen van interviews. Hierdoor is de app misschien minder veelzijdig, maar deze focus maakt Pio juist zo’n krachtige app in deze specifieke situatie. Neem je veel sollicitatiegesprekken op, of ben je bijvoorbeeld journalist? Dan is dit zonder twijfel een aanrader om in elk geval uit te proberen.

Pluspunten

  • Maakt audio beter doorzoekbaar.
  • Tapinterface is ideaal voor als je met anderen praat.

Minpunten

  • Alleen handig voor interviews.

Via Product Hunt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2015, 13:11
Categorie Productiviteit
Onderwerpen audio, interview

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.