Pinnacle Studio: bekende naam in videobewerking nu op iPhone

Videobewerker en montage-app Pinnacle Studio is na de iPad nu ook voor iPhone uitgekomen. Het biedt drie audiotracks en nog veel meer.

Videobewerken op iPad met Pinnacle Studio iOS 7Serieus videobewerken op de iPhone, kan dat? Pinnacle, een gevestigde naam in de industrie van editing-software, doet vanaf vandaag een poging. Pinnacle Studio for iPhone laat je de telefoon in staande óf liggende stand gebruiken, zodat je meer inzicht hebt in het sorteren en overgaan van videofragmenten. De applicatie ondersteunt drie audiosporen, heeft een mogelijkheid om een voice-over in te spreken en maakt gebruik van de ‘open in’ functie zodat je video’s vanaf andere apps naar Pinnacle kan openen. Tegelijk is Pinnacle Studio voor de iPad ook compleet vernieuwd.

De iPad-versie bewijst al langer dat je heel verdienstelijk video’s kan bewerken en monteren op het touchscreen. Met een aanschafprijs van 11,99 euro, verzamelde de app al 133 recensies met een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren in de Nederlandse App Store. De twee apps werken ook samen: je kan projecten vanaf de iPhone-app naar de Windows-toepassing en de iPad dankzij AirDrop, iTunes File Share of de nieuw ondersteunde clouddienst Box. Dat is een wat ongelukkige keuze trouwens, omdat die een bestandsgroottelimiet van 250MB hanteert. Zeker als je projecten in 1080p-uitvoer wil overhevelen, kan het lastig worden. Gelukkig worden OneDrive, Google Drive en Dropbox ook ondersteund.

Pinnacle Studio for iPhone pannen

De interface van Pinnacle Studio op iPhone is nagenoeg gelijk aan de iPad-versie, zij het met uiteraard minder ruimte. Rechtsboven in beeld zie je een preview van het beeld waar je nu mee bezig bent, daaronder tref je het storyboard waarop je eenvoudig fragmenten kan wisselen en knippen. Naar een ander moment in je project gaan, kan met een veeg over de tijdsbalk onderin. Links vind je een opeenstapeling van de bewerkingsfuncties.

Dat zijn er aardig wat in Pinnacle Studio voor iPhone. Je vindt er algemene instellingen zoals frames per seconde (24, 25 of 30 fps), instructievideo’s, maar ook de invoegmogelijkheid van afbeeldingen en nieuwe videofragmenten. Bijzonder is dat je drie audiosporen hebt (filmgeluid, muziek en voice-over bijvoorbeeld) en video’s kan versnellen of vertragen. Fragmenten kunnen gekort worden en geluid kan je zachter of harder laten worden aan het begin of einde van fragmenten. Je kan sjablonen of 3D-animaties gebruiken voor titels en overgangen – en van de laatste categorie zijn er 16 voorhanden. Picture-in-picture functionaliteit is ook voorhanden en je kan foto’s ‘pannen’ om ze uit te lijnen en beweeglijk te maken in de video.

Pinnacle Studio for iPhone foto toevoegen

Pinnacle Studio tekst iPadPinnacle Studio heeft daarmee ook een aantal mogelijkheden die Apple’s eigen alternatief iMovie en de toegankelijke app MoviePro, niet bieden. Dat spreekt in het voordeel van de software van Corel. Wel jammer is dat het geen universele app is. Ook als je al eerder 11,99 euro voor de iPad-versie van Pinnacle hebt betaald, betaal je daar bovenop nu nog 8,99 euro voor de extra draagbare videomontagetool.

Downloaden: Pinnacle Studio for iPhone (€8,99, iPhone, iOS 7.0+)
Downloaden: Pinnacle Studio (€11,99, iPad, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2014, 18:45
Categorie Fotografie en video
Onderwerp videobewerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.