iCulture speelt: Squareland, Tidal Drive en Pororo Penguin Run

Tidal Drive is een krankzinnige highscore-game waarin je voor een tsunami uit moet rennen en rijden. Ook Squareland en Pororo zijn gratis.

ICS Tidal Drive iOS headerAls je het nog niet gedaan hebt, speel van vooral de nieuwe gratis versie van Oceanhorn. Zo kan je onze iCulture Game van het Jaar 2013 aan de tand voelen zonder te betalen. En in de iCulture Deals haal je adventuregame Horn voor het eerst gratis binnen. Heel wat moois, maar niet het enige vandaag. Tidal Drive is complete paniek op het touchscreen voor de iPhone en iPad, als je achtervolgd wordt door een tsunami in de meest chaotische situaties denkbaar.

Squareland

ICS Squareland iPhone vallenDe bovenkant van het beeld als je tegenstander. We kennen het van Tetris, maar ook in Squareland betekent het Game Over. Squareland is een geinig casual spelletje met tachtig levels, waarin je steeds naar beneden moet komen met een of meer gekleurde blokken. Dat doe je door andere blokken onder je uit te tikken, getimed of vooral heel snel. Je doet het door tongen van beesten vast te pakken en te verplaatsen, door benodigde voorwerpen te pakken en als je toch onderweg bent, pak dan ook de sterren voor de hoogst haalbare score.

Squareland is een geinig spel, niks meer en niks minder. Of het je tachtig levels vast kan houden, valt wel te betwisten. Heel veel progressie zit er niet in het spel. Slechts af en toe krijg je te maken met een nieuw element dat je moet zien te manipuleren voordat het je einde betekent. Je kan de nieuwe gratis Lite-versie downloaden om het te proberen.

Downloaden: Squareland (€0,89, geen in-app aankopen, iPhone, iOS 6.1+)
Downloaden: Squareland Lite (gratis met 20 levels, iPhone, iOS 6.1+)

Merlins Adventure: help jezelf ontsnappen

ICS Merlins Adventure iOSAls tovernaar Merlijn heb je het maar zwaar. Je wordt gevangen genomen in de kerker van de koning en die is bezaaid met stekels, puntige muren, ronddraaiende spikes en nog meer scherpe zaken die je einde betekenen. Gelukkig kan Merlij een aardig handje toveren en heb je niet alleen een springknop en twee richtingstoetsen tot je beschikking. In Merlins Adventure kan je met tikken en veegbewegingen elders in beeld ook voorwerpen uit de omgeving manipuleren. Kratten om op te staan, verschuifbare platformen zodat je niet in de afgrond valt. Of liften waarmee je jezelf langs gevaren loodst. Handige hulpmiddelen, maar je kan Merlins Adventure alsnog niet zomaar verslaan zonder een fijn gevoel voor timing en precisiespringen.

Downloaden: Merlins Adventure (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Pororo Penguin Run: sneeuw en ijsco’s

ICS Pororo Penguin Run iPad iPhoneHet 3D-rengenre met games als Temple Run en Subway Surfers is overbevolkt, kan je rustig stellen. Pororo Penguin Run is de zoveelte waarin je de iPhone of iPad kantelt om van richting te veranderen, en waarbij je in beeld tikt om te springen. Niks bijzonders. Maar op het spelen zelf weet Pororo toch punten te scoren. Dat komt door de drukte in beeld. Een aantal evenemente keert steeds terug naarmate je verder rent, maar ze houden je allemaal scherp tijdens het spelen. Sneeuwballen die uit de lucht vallen, grote ijsco’s die je weg ineens blokkeren of pijpen waarin je ronddraait om munten te pakken en scherpe randen te ontlopen. Natuurlijk voldoet de app ook aan de andere wetten van het genre. Het is volgepakt met power-ups en upgrades die je bij elkaar spaart en desnoods kan aanvullen met in-app aankopen om een hogere score te krijgen.

Downloaden: Pororo Penguin Run (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Tidal Drive: laat je niet overspoelen!

ICS Tidal Drive iPad iPhone tankEen renspel en motorbalanceergame gecombineerd. Waar eindigt Tidal Drive? Het is de eerste iPhone- en iPad-game van Pebble Pinky Studios en omdat ie gratis wordt aangeboden én geen vervelende in-game timers hebt die je laten wachten met spelen, kan het wel eens een succes worden. De ontwikkelaar belooft een speelervaring die zich aanpast aan de spelstijl van de speler, maar wat wij inmiddels weten is DAT TIDAL DRIVE TOTALE CHAOS IS.

Of je nou te voet rent met knoppen links- en rechtsonderin beeld of in een van de verschillende voertuigen stapt en gast en remt met soortgelijke knoppen: probeer de rust maar eens te houden als je struikelt en stuitert over de heuveltjes, huisjes, beplanting en andere mensen die op het punt staan om opgeslokt te worden door een gigantische golf die achter je aan zit. Ondertussen rijd je in Engelse dubbeldekkers, tanks en uit de kluiten gewassen boormachines. Tidal Drive houdt geen enkele maat en daarom moet je het zeker eens proberen.

Downloaden: Tidal Drive (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2014, 19:25
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.