Gratis probeerversie Oceanhorn meet iPhone-prestaties

Oceanhorn, de beste iPhone-game van 2013 volgens iCulture, heeft een gratis probeerversie en meet de prestaties van je iPhone of iPad.

Oceanhorn BenchmarkHet geprezen avonturenspel Oceanhorn heeft een gratis versie gekregen, die tegelijkertijd als benchmark voor je iPhone of iPad kan worden gebruikt. Tijdens het spelen van de game worden de prestaties van je iDevice bijgehouden, zodat je na afloop weet hoe goed de volledige versie van Oceanhorn zal werken. Op deze manier hoopt de ontwikkelaar veel zorgen weg te nemen van bezitters van een ouder iOS-apparaat.

De gratis versie van Oceanhorn laat je enkel het eerste hoofdstuk van de volledige game spelen. Terwijl je speelt wordt er linksonder in de app bijgehouden hoe goed je iDevice precies presteert. Dit wordt aangegeven met een score, met daarboven de resolutie waar de game op loopt. De gegeven score is een vrij vaag cijfer, maar zodra je de demo hebt uitgespeeld wordt deze in context geplaatst. De game vertelt dan hoe goed Oceanhorn op je iDevice draait ten opzichte van andere apparaten.

iOS-games brengen vaker demo’s uit, maar zelden bieden ze de middelen om de grafische prestaties van je iPhone of iPad te meten. Oceanhorn volgt hiermee het voorbeeld van pc-games die met een benchmark de prestaties van een computer vastleggen. Meestal tonen bechnmarks echter enkel een filmpje gegenereerd door de spelmotor. Oceanhorn’s benchmark heeft gelijk het eerste hoofdstuk speelbaar gemaakt.

Oceanhorn staat zeer hoog aangeschreven. De game was jaren in ontwikkeling en beloofde een Zelda-achtige ervaring op de iPhone, met onder andere muziek door de componist achter Final Fantasy. De game wist aardig wat verwachtingen waar te maken. Wij riepen Oceanhorn daarom ook uit tot de beste iPhone-game van 2013 bij de iCulture Awards.

Downloaden: Oceanhorn Benchmark Edition (gratis, universeel, iOS 5.0+)
Downloaden: Oceanhorn (€7,99, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2014, 14:31
Categorie Games
Onderwerp oceanhorn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.