Pingel: nieuwe iPhone-voetbalquiz van Eredivisie Live

Pingel is een nieuwe voetbalgame van Eredivisie Live en VriendenLoterij. Met de game kun je kennisvragen samen met een vriend beantwoorden en wekelijks prijzen winnen.

pingel icoonPingel is een nieuwe voetbalgame van Eredivisie Live en de VriendenLoterij, waarmee je kunt laten zien hoeveel kennis jij van voetbal hebt. Je speelt 1-op-1 tegen je vrienden, waarbij de twee spelers dezelfde voetbalvragen krijgen voorgelegd. Degene die de meeste antwoorden goed heeft, wint het potje. Heb je allebei dezelfde score, dan wint degene die het snelst de antwoorden heeft ingevuld. Simpeler kan het niet. Zodra je de app installeert kun je inloggen met je Facebook-account of ervoor kiezen om een account aan te maken op basis van je e-mailadres. Aanmelden via Facebook is misschien niet het meest briljante idee, omdat je liever niet wilt dat je telefoonnummer in een loterijendatabase. De interface om je aan te melden is echter in een zodanig dwergenformaat uitgevoerd, dat je gemakkelijk de verkeerde optie aanvinkt.

pingel vraagPingel wil in ieder geval je telefoonnummer, geboortedatum en favoriete voetbalclub weten, al kunnen ze je natuurlijk niet dwingen om daarbij eerlijk te zijn. Daarna kan de pret beginnen: je komt op een scherm waar je vrienden kunt uitnodigen, die je via Facebook, gebruikersnaam, e-mailadres of willekeurig opsnort. Helaas waren er op het moment dat ik de app probeerde nog geen vrienden die Pingel al hebben geïnstalleerd. Maar niet getreurd: je kunt ook elke dag meedoen aan de vraag voor de prijzenronde, waarmee je wekelijks prijzen kunt winnen zoals een Galaxy Tab (tja…), een led-televisie of business seats bij je favoriete voetbalclub. De hoofdprijs is een trip naar een topwedstrijd in Engeland of Spanje, samen met drie vrienden. De eerstvolgende weekronde begint over een paar uur, dus als je wilt meedoen kom je net op tijd binnenvallen.

Pingel bevat vragen over de Eredivisie, de Champions League en Oranje. Het draait vooral om de bekende kennisvragen: wie scoorde wanneer? En hoeveel goals maakte bekende voetballer XYZ? Je kunt vooraf een oefenpartijtje spelen voordat je jezelf voor de leeuwen werpt in een potje tegen een vriend.

Downloaden: Pingel (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2013, 15:25
Categorie Sport
Onderwerp voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.