Pinblog: leuke locaties delen met vrienden en familie

Pinblog is een iPhone-app waarmee je op leuke locaties incheckt en deelt met vrienden en familie, die ze kunnen toevoegen aan hun wenslijst.

Pinblog iPhone reizen locaties appMet applicaties als Foursquare en Facebook check je overal in en voor iedereen die je maar wilt volgen. Daardoor kán je misschien niet meer van de sociale netwerken op aan om leuke locaties te vinden. Immers: in de lokale supermarkt en de eigenlijk niet al te goede snackbar om de hoek wordt ook gewoon ingecheckt, hoewel dat voor iedereen anders zal zijn. Pinblog maakt het inchecken op locaties hoe dan ook gericht. Het idee is dat je op locaties incheckt die je echt de moeite waard vindt, en die deelt met vrienden en familie.

Dat vinden wij althans de insteek van Pinblog, na een testsessie. Ontwikkelaar Muno Fantastic zet de applicatie liever neer als een instrument om een reisdagboek mee bij te houden, zodat je met vrienden kan delen waar je gezamenlijk bent geweest op reis – en ondertussen ook nog even verslag doet aan het thuisfront met je locatie en een foto erbij. Een reisblog, vindt Pinblog zelf. Maar dan wel een blog zonder de mogelijkheid om uitgebreide teksten bij je check-ins te zetten en bijbehorende foto te zetten, valt ons op. Wel kan je een kleurenfilter op je foto loslaten voordat je incheckt.

Pinblog bestaat uit drie tabbladen. Je ziet een Pinboard met de laatste checkins van jou en je vrienden in het eerste tabblad. Centraal staat de check-in mogelijkheid naar aanleiding van een foto die je ter plekke maakt of uit je fotoalbum haalt en een locatiebepaling. Ten slotte is er je eigen profielpagina. Die bevat geheel in de trend van andere sociale netwerken ook een coverfoto naast je profielfoto. Verder staan je laatste checkins, je vrienden en je wenslijsten voor locaties waar je naartoe wil (of eigenlijk de likes die je uitdeelt in de app) er gesorteerd. Ondanks dat je als gebruiker verschillende ‘reisalbums’ aan kan maken voor check-ins die je toevoegt, zie je die niet terugkomen op iemands profielpagina. Misschien komt het in een latere versie, maar het sterkt ons in de gedachte dat Pinblog meer een locatie-deel netwerk is dan een reisblog-instrument.

Pinblog Louvre museum locaties inchecken Pinblog profielpagina GPS-app

De afwerking van Pinblog is aardig, maar mag niet bijzonder heten. De oranje-uitstraling van de applicatie is vriendelijk, maar elementen in het ontwerp zoals de navigatiebalk op de Pinboard-pagina, verspringen soms een beetje, waardoor de app niet heel robuust voelt. Verder is aanmelden met een Facebook-account een plicht in de applicatie. Uit ervaring weten we dat dat veel gebruikers afschrikt, en dat is niet erg handig als je graag locaties wil delen met vrienden en familie.

Downloaden: Pinblog (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Op reis met de iPhone op zak? Lees onze uitgebreide artikeltag Reizen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2013, 20:17
Categorie Reizen
Onderwerpen gps, inchecken, locatie, reizen, weblog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.