iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Pijndagboek: iPhone-app om bij te houden waar je last van hebt

De Pijndagboek-app voor de iPhone en iPod touch laat je eenvoudig pijn registreren en beoordelen als in een dagboek. De gegevens worden verwerkt in overzichtelijke grafieken die je zelf kan mailen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Pijndagboek iPhone iPod touch headerMSD is in principe een fabrikant van geneesmiddelen, maar Merck Sharp & Dohme manifesteert zich inmiddels ook aardig als producent van apps. Na de Buikbuddy voor personen met chronische darmziekten en de Herinneringsservice om de pil niet te vergeten (App Store-links), heeft MSD nu ook een Pijndagboek uitgebracht. Met de app voor de iPhone en iPod touch markeer je waar je pijn hebt en kan je de informatie terugzien in je dagverslagen en in een grafiek. De app is al even uit, maar MSD communiceert hem nu pas.

Pijndagboek grafiekOf je nou last hebt van een blessure, in een revalidatieproces zit of chronische pijn hebt door een ziekte. Het zijn geen prettige ervaringen, maar dankzij Pijndagboek kunnen ze in ieder geval inzichtelijk worden gemaakt. Dat is niet alleen handig voor jezelf, maar ook als ondersteuning van je klachten tegenover de huisarts of – liever niet natuurlijk – misschien wel de verzekering. Met de plus voeg je een nieuwe pijn toe, dateer je die en geef je op een tekening aan waar de pijn zich bevindt. Daarna geef je met een soort temperatuurmeter aan hoe intensief de pijn was. De graadmeter bepaal je zelf: cijfers van 1-10, smileys van vrolijk naar grafstemming of cijfers van 1-10 met cijfers achter de komma. Je kan aangeven of je een pijnmedicatie gebruikt en als die afwijkt van je normale receptuur, word je verzocht die in te vullen bij notities.

Dat verzoek is puur voor jezelf of degene aan wie je het zelf wil laten lezen. Op de informatiepagina in de app lees je dat MSD zelf geen toegang heeft of verleent tot de gegevens die je invoert in de applicatie. Die blijven enkel opgeslagen op jouw toestel. Ook is de database van medicijnen die je kan toevoegen volgens de maker niet verbonden aan de datase van de geneesmiddelen van MSD. De applicatie lijkt dus rekening te houden met je privacy en niet voor eigen gewin gemaakt. De enige manier waarop je de gegevens kan delen, is door ze zelf te mailen vanuit de app. Met het tabblad Delen kan je de gegevens van de dag, de week, maand of drie maanden versturen per e-mail. In die mail is de informatie verwerkt in de grafiek die je zelf ook kan bekijken.

Het zijn handige grafieken die je kan raadplegen in MSD. Gesorteerd op dag, week of maand, zie je in één oogopslag de datum en jouw oordeel van de intensiteit van de pijn. Druk op een oordeel en je ziet waar de pijn optrad. Zelfs als je dagelijks kampt met meerdere soorten pijn, is de app zo een klein lichtpuntje.

Downloaden: Pijndagboek (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2012, 21:42
Categorieën Geneeskunde, Nederlandse apps
Onderwerpen dagboek, medisch, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.