Photosmith voor iPad: foto’s rangschikken en naar Lightroom sturen

Photosmith is een app waarmee je foto's kunt rangschikken op je iPad, voorzien van tags en labels en waarderingen. Professionele fotografen kunnen het daarna synchroniseren met Lightroom.

photosmith ipadPhotosmith is een app waarmee je je foto’s kunt rangschikken op je iPad. Het is een app die bedoeld is voor fotografen die hun workflow simpeler willen maken. Je kunt op de iPad alvast de foto’s in mappen stoppen en voorzien van een waardering, tags en labels wanneer je nog onderweg bent. Je stuurt de foto’s vervolgens van Photosmith naar Lightroom. Het bewerken van foto’s is overigens niet mogelijk, dus je kunt niet de belichting, het contrast en de helderheid aanpassen.

Er zitten nog wel wat beperkingen in de app, maar je kunt bijvoorbeeld wel RAW-bestanden van Canon en Nikon gebruiken.

photosmith fotoDe iPad moet voorzien zijn van iOS 4.2 of hoger en op de Mac of PC heb je Lightroom 3.0 of hoger nodig. Je moet bovendien beschikken over een Camera Connection Kit. De benodigde Photosmith Lightroom-plugin is gratis te downloaden van de website van de ontwikkelaar. Professionele fotografen willen net als iedereen graag zo licht mogelijk reizen. Een fototas is al zwaar genoeg, dus je laat je laptop ook liever thuis. Met Photoshop kun je de foto’s beoordelen, keywords toevoegen, EXIF-informatie bekijken en daarna synchroniseren met Lightroom. Voor de minder professionele fotografen zit er ook een exportmogelijkheid naar Facebook, Flickr, Dropbox en e-mail in.

Downloaden: Photosmith (€14,49)

photosmith ipad foto

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2011, 8:22
Categorie Fotografie en video
Onderwerp fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.