Peepometer: een bijzondere manier om het weer te bekijken

Peepometer is een bijzondere weer-applicatie voor de iPad. Hij is niet bijzonder handig, maar zit wel vol met speelse elementen zoals een kompas en een rad van fortuin waarmee je de weersvoorspelling kan zien.

Peepometer iPad bijzondere weer-appOntwikkelaar AGLogic is een vreemde eend in de bijt onder de leveranciers van weersvoorspellingen. Op de Mac en iPhone bracht de ontwikkelaar met respectievelijk Swackett X en Swackett al toepassingen uit die visueel erg verschilden van gangbare weer-apps en dat is op de iPad niet anders. Peepometer heeft bijna alle weergegevens die je verwacht aan boord, maar het is het bijzondere uiterlijk dat de aandacht trekt. Er zijn maar liefst elf tabbladen met elk hun eigen informatie.

Peepometer weersvoorspellingHet hoofdtabblad is helemaal in de lijn met de eerdere werken van AGLogic en schuift prominent poppetjes naar voren. Poppetjes die gekleed zijn zoals jezelf ook gekleed zou kunnen gaan bij een weersomstandigheid. Komt het met bakken uit de hemel, dan dragen de silhouetten een paraplu en regenjas, is het mooi weer, dan betrap je de dame of het dragen van een rokje. Daarnaast zie je de temperatuur, luchtvochtigheid, windsnelheid, luchtdruk en het zicht overzichtelijk onder elkaar. Het is nog maar een van de vele informatieschermen. Elke visuele kant van het weer wordt gepresenteerd in zo’n rondje dat als het ware in de rest van de interface is geschroefd.

Peepometer buienradar iPadDe vele pagina’s, of tabbladen, die je kan aandoen in de applicatie zijn de huidige temperatuur, de voorspelling (met een rad van fortuin voor een dag of dagdeel), de temperatuurmeter, de barometer, wind, satelliet-achtige beelden van bijvoorbeeld neerslag, een kompas en een klok. Daarnaast zijn er knoppen in de navigatiebalk waarmee je alarmmeldingen kan instellen, locaties kan aangeven, de instellingen kan aanpassen en waarmee je de gegevens van de app kan verversen. Op de meeste pagina’s in de applicatie zie je direct van wanneer de gepresenteerde gegevens komen.

Om nou te zeggen dat Peepometer een heel handige weer-app is? Nee. Het vooral een erg fraaie weer-app met veel poespas en interactieve elementen waarmee je zelf iets kan doen. Peepometer zorgt ervoor dat je nog wel even door kan praten over ‘s werelds meest besproken onderwerp.

Downloaden: Peepometer (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2012, 17:53
Categorie Het weer
Onderwerpen weer, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.