Pebble smartwatch ondersteunt voortaan iPhone-mailnotificaties

De iPhone-app voor smartwatch Pebble maakt het mogelijk om voortaan onafhankelijke mailnotificaties op het horloge te ontvangen.

Pebble mail leegDe iPhone-app voor smartwatch Pebble is na een update in staat om e-mailnotificaties naar het iPhone-horloge toe te sturen. Na het installeren van de nieuwe versie moet je inloggen met je e-mailinformatie, waarna de applicatie ervoor zorgt dat deze berichten naar het horloge worden gepusht. Je kunt binnen de app een Gmail-account koppelen, maar het is ook mogelijk om met een gewoon IMAP-adres in te loggen. De mailoptie lijkt alleen nog niet bij iedereen te werken.

De Pebble is een smartwatch waarop je notificaties afkomstig van je iPhone kunt bekijken, maar op het moment worden nog niet alle berichten ondersteund zoals je wellicht zou willen. Voor veel notificaties moet je een aardige dans binnen het instellingenscherm van je iPhone uitvoeren om ze te activeren, een handeling die je moet herhalen als de Bluetooth-verbinding verbreekt. De update belooft een simpele manier om e-mailnotificaties te ontvangen, ongeacht of de Mail-app of een alternatieve applicatie goed staat ingesteld. De mailnotificaties zijn dan ook geen iPhone-berichtenbanners die worden doorgestuurd, maar speciale meldingen die alleen op het Pebble-scherm gezien kunnen worden.

Hoewel het instellen van de mailberichten vrij simpel verloopt, lijkt de nieuwe optie nog niet helemaal vlekkeloos te werken. Op het forum van Pebble klagen gebruikers dat ze hun e-mails nog niet binnenkrijgen – en uit tests die we zelf hebben uitgevoerd blijkt ook dat nog niet ieder bericht goed wordt ontvangen op het horloge. Waar dit door komt is nog niet duidelijk. Als de problemen servergebonden zijn bestaat er een kans dat ze op een later moment rechttrekken.

Downloaden: Pebble (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2013, 21:56
Categorie Lifestyle
Onderwerp pebble

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.