Pearl Guitar voor iPad: gitaarapp met erg realistische klank

Pearl Guitar is een gitaarapp voor de iPad, die zich heeft gespecialiseerd in een zo mooi mogelijk geluid. Met Pearl Guitar kun je ook op vakantie gitaarspelen.

pearl-guitar-ipad-appNiet iedereen neemt een gitaar mee op vakantie. Maar wil je bij het kampvuur toch wat romantische muziek tokkelen, dan zijn er altijd apps. Pearl Guitar probeert de standaard aanwezige gitaar in Apple’s Garageband-app te overtreffen met nét iets betere animaties, graphics die zijn aangepast voor het retinascherm en parallax-effecten. Plus nog een hoop andere functies. Pearl Guitar is een gitaarapp met zes snaren, gebaseerd op een vintage akoestische Martin & Co-gitaar uit 1979. Ontwikkelaar Amidio stopte er geavanceerde audiotechnologie in, voor een warm klinkend geluid.

Volgens de makers is het nauwelijks te onderscheiden van een echte gitaar. Overdreven? Nou nee… Pearl Guitar klinkt écht heel goed. Het verschil met een andere app die dezelfde mooie klank geeft (WI Guitar) is dat je in Pearl Guitar veel meer instellingsmogelijkheden hebt.

pearl-guitar-premium

Met de functie SoloBand kun je solo-passages noot voor noot spelen. Je kunt ook een ingebouwde metronoom gebruiken en je zangstem via de app opnemen. Een kwalitatief goede microfoon met iPad-aansluiting is dan wel gewenst. Wie gewoon op het strand wat wil spelen, zit daar natuurlijk niet over in. Die heeft genoeg aan de standaardfuncties in Pearl Guitar. Voor mensen die iets verder willen gaan zijn er Premium-functies die je voor €5,99 kunt unlocken via een in-app aankoop. Je kunt dan muziek in MIDI-formaat opnemen (de gratis versie neemt alleen WAV op), krijgt toegang tot de Audiobus-functies (lees ons artikel over Audiobus) en krijgt een accoordendatabase met meer dan 1000 variaties en aangepaste accoorden. Ook krijg je als Premium-gebruiker meer opties om te delen, namelijk via Dropbox, e-mail en Audiocopy.

Downloaden: Pearl Guitar (€2,69, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2013, 18:29
Categorie Muziek
Onderwerpen gitaar, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.