Patent wijst op Noodgevallen-applicatie van Apple

Een noodgevallen-applicatie van Apple zou je alarmnummers op basis van je gps-locatie laten zien. Dit is vooral handig in het buitenland.

Apple EmergencyRaak je in het buitenland in de problemen, dan kun je in de toekomst wellicht gebruikmaken van een nieuwe applicatie van Apple om je uit de brand te helpen. Een nieuw patent van Apple beschrijft hoe een zogeheten ‘Emergency’-applicatie je alle informatie van de lokale nooddiensten kan laten zien, op basis van de gps-locatie van je iPhone. Zo weet je meteen hoe je bijvoorbeeld het alarmnummer belt als je in Duitsland bent.

Op het Apple-patent staat onder andere voormalig topman Scott Forstall als bedenker vermeld, die afgelopen jaar Apple verliet. Het patent beschrijft hoe de applicatie het leven van gebruikers een stuk makkelijker kan maken. Hoewel je nu al de noodnummers van een ander land kunt opzoeken voordat je op vakantie gaat, zou dit normaal gesproken veel tijd in beslag nemen. De app zou ook de nummers kunnen tonen die je kunt gebruiken bij minder dringende zaken, waardoor je niet 112 belt voor ieder wissewasje.

Net als bij andere Apple-patenten is het nog even de vraag of de app ook daadwerkelijk door Apple gemaakt zal worden. Er komen immers wel vaker patenten voorbij van producten waar we nooit het levenslicht van zien. Het idee lijkt wel vrij nieuw: het patent werd in september 2012 pas aangevraagd. Andere ontwikkelaars kunnen natuurlijk ook een soortgelijke app maken. Het Nederlandse Nummers NL bundelt bijvoorbeeld al een hoop bekende nummers in ons eigen land.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2013, 17:51
Categorie Uncategorized
Onderwerp patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.