Ku: Shroud of the Morrigan: fantasievol avonturenspel voor iPad

Ku: Shroud of the Morrigan is een fantasievol avonturenspelletje voor de iPad, in de geest van The Legend of Zelda.

Ku: Shroud of the MorriganHet nieuwe iPad-spelletje Ku: Shroud of the Morrigan stort je in een sci-fi-wereld waarin nagenoeg alle technologie is gebaseerd op plannen van de oude Kelten. De wereld is echter aan het eind van zijn latijn door een grote oorlog en een economische terugval, een catastrofe die nog erger lijkt te worden zodra de bron van het leven begint in te zakken. Reden voor jou om er op uit te trekken om dit probleem op te lossen.

Ku voelt meteen aan als bijvoorbeeld Zelda of het eerder op iPad verschenen spel Bastion. De game profileert zich als een sci-fi-titel, maar dat zou je niet zeggen: de wereld voelt vooral sprookjesachtig aan. Tijdens je reis vecht je tegen monsters en kom je de nodige schermvullende bazen tegen. Tussen alle actie door krijg je af en toe ook wat puzzels voorgeschoteld.

Ku Shroud

Alle omgevingen, monsters en personages in Ku zijn met de hand getekend. Hierdoor voelt de game vanaf het begin al aan als een sfeervol kinderboek. Dit is niet op ieder moment een voordeel: tijdens dialogen krijg je een enigszins truttig venster te zien, dat rechtstreeks uit een educatieve game uit de jaren ’90 lijkt te zijn getrokken. De ontwikkelaar waarschuwt dat je minstens een iPad 2 nodig hebt om Ku te spelen.

Downloaden: Ku: Shroud of the Morrigan (€3,59, iOS 5.0+, iPad 2 of nieuwer vereist)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2013, 18:37
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.