Palaver: nieuwe chat-app voor IRC op iPad

Palaver is een nieuwe IRC-chatapplicatie voor de iPad, iPhone en iPod touch. Met de app kan je kamers hosten en joinen, maar je kan de informatie ook meenemen via iCloud zodat je op een ander apparaat verder kan chatten.

Palaver iPad iPhone iPod touch chatten via IRCHip kan je het al bijna tien jaar niet meer noemen, maar chatten via IRC is niet uit het internetbeeld weg te slaan. Met de nieuwe universele iPad- en iPhone-app Palaver kan je nog steeds al dan niet besloten chatkanalen vinden en betreden, maar de app doet dat wel met moderne middelen. Zo ondersteunt de applicatie iCloud zodat je voorkeuren kan synchroniseren tussen de versie op de iPad en op de iPhone.


Palavar IRC-chatten iPadDe applicatie zorgt er zelfs voor dat je maximaal tien minuten iets anders kan doen op de iPad, zonder dat je uitgelogd wordt. Desgewenst ontvang je daar meldingen bij met eventueel trilling.

Of je nou host of gast bent in een kanaal: Palavar bedient zoals je dat zou verwachten. Je kan kanalen toevoegen, ziet een lijst met deelnemers in een kamer en als je ze host bent, heb je middels een pop-up ook de mogelijkheid om ze te verbannen, te ‘kicken’ of een privébericht te sturen. Als het uiterlijk van de app je aanvankelijk niet bevalt, kan je kiezen voor een andere visuele stijl van de app. Ook de lettergrootte kan simpel worden aangepast en je kan aangeven of je de meldingen wilt zien dat anderen een kamer binnenkomen of verlaten. Voor een rustiger beeld, kan je bovendien de tijdsindicatie van nieuwe berichten onzichtbaar maken.

De rest van de specificaties van Palaver is conform het gehele IRC-platform: technisch. Palavar ondersteunt IRCv3 volledig, SASL voor het toetreden van beveiligde netwerken als Freenorde, TLS/SSl en ZNC-integratie op basis van ZNC 1.0. De handigste functie is echter het universele karakter van de app in combinatie met iCloud. Als de iPad je even te onhandig is, kan je zo de mobiel pakken en mobiel verder chatten.

Downloaden: Palaver (€2,39, universele app)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.