iPhone-app NU.nl stuurt massaal testbericht naar gebruikers (update)

De iPhone-app van NU.nl heeft per ongeluk een testbericht gestuurd naar al zijn gebruikers. De site heeft zijn excuses aangeboden via Twitter.

NU testDe iPhone-applicatie van NU.nl stuurde eerder vandaag per ongeluk een pushbericht naar iedereen die pushnotificaties voor de app heeft ingeschakeld. De notificaties worden normaal alleen gebruikt voor brekend nieuws en onderwerpen waar gebruikers op filteren. Waarom het testbericht per ongeluk naar alle app-gebruikers werd verstuurd is nog niet duidelijk.

Na het versturen van het pushbericht bood NU.nl via Twitter zijn excuses aan voor de overlast:

De precieze oorzaak is nog niet duidelijk. NU.nl’s Productmanager Brechtje de Leij vertelt ons dat ze druk op zoek zijn naar de reden voor het bericht.

Inmiddels is de oorzaak van het testbericht bekend. Gert-Jaap Hoekman, adjunct hoofdredacteur van NU.nl, meldt ons dat het bericht is ontstaan door een acceptatietest van de nieuwe dienst NUPubliek, die maandag van start gaat. “Het is dus een menselijke fout en het zal niet meer gebeuren”, laat Hoekman weten.

Ontwikkelaar Peperzaken, verantwoordelijk voor de app van NU.nl, zegt er in ieder geval niks mee te maken te hebben:

Zelfs zonder de app van NU.nl ging het per ongeluk verstuurde bericht niet onopgemerkt voorbij. Op Twitter speelt het onderwerp op het moment nog.

Downloaden: NU (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2012, 15:04
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.