Opera neemt iOS-browsermaker Skyfire over voor 115 miljoen euro

iOS-browserontwikkelaar Skyfire Labs is overgenomen door Opera Software. Voor het bedrijf is 155 miljoen dollar neergelegd.

SkyfireOpera Software heeft browser-ontwikkelaar Skyfire Labs overgenomen voor een bedrag van 155 miljoen dollar (circa. 115 miljoen euro) in geld en aandelen. Opera hoopt de overname voor 15 maart 2013 af te ronden. De overname betekent wellicht veel voor Opera’s iOS-browser: Skyfire bracht eerder Skyfire Web Browser uit, een iOS-app die het mogelijk maakt om Flash-video’s op je iPhone, iPad of iPod touch te bekijken.

Skyfire Labs is ook verantwoordelijk voor Rocket Optimizer. Deze software wordt door operators gebruikt om de grootte van video’s en andere content op hun netwerk te comprimeren als dit nodig is om het netwerk goed draaiend te houden. iOS-app Opera Mini comprimeert ook data van webpagina’s die je bezoekt. De twee bedrijven kunnen na de overname hun krachten bundelen. Over de Flash-functionaliteit van Skyfire Web Browser spreekt Opera niet in de overnameberichten, maar nu beide bedrijven zich onder één financieel dak bevinden lijkt het niet onwaarschijnlijk dat de functie ooit naar Opera’s iOS-browser zal worden gebracht.

Wat de overname precies voor de Skyfire-apps zal betekenen, is nog niet duidelijk. Vermoedelijk zal Skyfire Labs de app vanuit Opera nog een tijd blijven ondersteunen. Bij de berichtgeving over de overname maakte Opera bekend dat Skyfire’s apps inmiddels 20 miljoen keer zijn gedownload.

Downloaden: Skyfire Web Browser (€2,69, iPhone, iOS 4.3+)
Downloaden: Skyfire Web Browser for iPad (€4,49, iPad, iOS 5.0+)
Downloaden: Opera Mini Web Browser (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2013, 11:00
Categorie Productiviteit
Onderwerpen opera, Skyfire

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.