Taxiprijs-app: wat kost een ritje met de taxi maximaal?

Taxiprijs is een kleine iPhone-app die laat zien hoeveel je maximaal betaalt voor een taxirit. Helaas gebruikt de app Apple Maps als basis.

Taxiprijs taxi afstand iPhoneHandig, als het openbaar vervoer niet meewerkt en een eigen auto rijden onverantwoord is: een iPhone-app waarmee je ziet wat een taxirit maximaal mag kosten. De nieuwe iPhone-app Taxiprijs legt zich erop toe en biedt zelfs geen andere functie. Je bepaalt een start- en eindpunt en de app laat zien wat een reëel bedrag is voor de afstand. Dat doet het aan de hand van wettelijk ingestelde Nederlandse maximumtarieven. Het geldt daarom als indicatie, maar je zou er wel een goede indruk van kunnen krijgen. Zou kunnen… want Taxiprijs maakt onhandig gebruik van Apple Maps.

Het is eenvoudig om te vergeten nu Google Maps lang en breed in de App Store verkrijgbaar is, maar je hoeft Taxiprijs maar even te gebruiken om je te herinneren waarom Apple’s kaartendienst zo omstreden is. De toepassing heeft gewoon geen gevoel voor het vinden van een locatie. We proberen het vanuit Groningen, hartje centrum. Willen we naar de wijk Helpman, dan wijst Taxiprijs een locatie helemaal bovenin de provincie aan. Oké, naar Haren net onder Groningen dan? Apple Maps selecteert Haren in Duitsland, dat naast Emmen ligt. In plaats van de dichtstbijzijnde locatie te kiezen die zo vaak zo voor de hand ligt, weet Apple Maps vaak een locatie ergens vandaan te toveren die niet van toepassing is.

Maar: Taxiprijs had het probleem moeten ondervangen en dat doet de app niet. Bij het invullen van een locatie zie je geen automatisch gegenereerde resultaten voor locaties die je kan bedoelen. Ook na het invoeren van een locatie is er geen mogelijkheid om alternatieven te kiezen. Het was beter geweest als de Nederlandse ontwikkelaar Qonstrukt van Stefan Moonen was uitgeweken naar Google Maps, maar anders had het in ieder geval de alternatieve locaties van Apple Maps zelf moeten weergeven.

Taxiprijs vertrek en bestemming Taxiprijs iPhone resultaat

Taxiprijs is in principe een aardige applicatie als je regelmatig gebruik maakt van een taxi, zodat je weet welke prijs je mag verwachten op een afstand onder normale omstandigheden. Maar dan alleen op papier.

Downloaden: Taxiprijs (€0,89, iPhone, 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2013, 11:44
Categorieën Diensten, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.