Opera Mini Browser geschikt gemaakt voor iPad, ideaal voor senioren

Opera Mini Web Browser is geschikt gemaakt voor de iPad en het is misschien wel de beste browser voor senioren. Pagina's laden supersnel, de functies zijn duidelijk ingedeeld en de knoppen zijn groot.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Opera Mini voor de iPadDe webbrowser Opera Mini is na zijn lange bestaan als applicatie voor de iPhone ook geoptimaliseerd voor de iPad. Een update vandaag maakt dat mogelijk. De browser heeft als voornaamste kracht dat hij een snelkeuzemenu biedt bij het opstarten waar vanuit je razendsnel naar je eigen selectie favoriete webites kan gaan, zonder dat die open blijven staan en geheugen opeisen als de applicatie op de achtergrond draait. Een andere goede eigenschap van Opera Mini Browser is de ongelooflijke snelheid.

Opera Mini Browser is een browser die je gerust op je de iPad van een oudere persoon kan installeren. We raden het zelfs aan. De navigatieknoppen zijn duidelijk en groot en de balk waarin ze staan, zit niet barstensvol met opties. Je hebt zelfs maar vijf knoppen: De O-knop, vorige pagina, volgende pagina, herladen en tabbladen. Druk op de laatste en je ziet een groot venster met de tabbladen die open staan. Een nieuwe openen doe je met een plus, bladen wegdrukken met een kruisje in de hoek. Eenvoudig als altijd, maar hier zijn de knoppen luid en duidelijk uitgevoerd – overigens zonder dat het denigrerend wordt voor ervaren gebruikers.

De O-knop herbergt acht opnieuw duidelijke knoppen. Voorzien van grote icoontjes en letters tref je hier de bladwijzers, geschiedenis, de startpagina, opgeslagen pagina’s, instellingen, vind in pagina, delen en help. Bij opgeslagen pagina’s moet je ook zijn als je de huidige pagina waar je op bent, wilt opslaan voor later gebruik.

De laatste troef is het lang ingedrukt houden van je vinger op een webpagina. De browser berekent dan welke opties er zijn; variërend van tekst kopiëren tot afbeelding opslaan of openen op een aparte pagina. De iPad is met Opera Mini Web Browser een nieuwe, erg gebruiksvriendelijke browser rijker.

Downloaden: Opera Mini Web browser (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2011, 16:12
Categorie Productiviteit
Onderwerpen Internet, ipad, opera, surfen, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.