Ontwikkelaarskit XDK maakt HTML5 gereed voor iPhone-app

XDK is een nieuw instrument van AppMobi, waarmee ingewikkelde HTML5-websites en toepassingen betrekkelijk eenvoudig kunnen worden klaargestoomd als iPhone-app.

XDK maakt van HTML5 een iPhone appHet is een beetje de omgekeerde wereld. Op de Appening in Groningen afgelopen maand, hoorden we van verschillende ontwikkelaars dat een app maken voor iOS veel eenvoudiger is dan een HTML5-bewerking maken. Dat komt omdat HTML5 nog in de kinderschoenen staat en ontwikkelaars zelf het wiel moeten uitvinden. Toch komt AppMobi met een nieuw instrument dat het voor ontwikkelaars kinderlijk eenvoudig moet maken om een HTML5-toepassing klaar te stomen als iPhone-applicatie.

XDK heet het pakket van AppMobi, en is voornamelijk bedoeld voor de ontwikkeling van HTML5-apps voor het web en mobiele platformen. De code die daaruit voortkomt, is volgens de makers echter eenvoudig te gebruiken voor hybride apps. Zo moet de code ze zonder al teveel moeite doorgezet kunnen worden als applicatie voor de App Store van Apple en de Android Market.

Dat betekent overigens niet dat de iPhone hierdoor overspoeld gaat worden door apps die oorspronkelijk gemaakt zijn als HTML5-website. Een van de voorwaarden die Apple stelt aan het uitbrengen van een applicatie, is namelijk dat de functionaliteit van een app uniek is en niet of nauwelijks mogelijk zal zijn op een mobiele website.

XDK is een gratis webapplicatie die te verkrijgen is in de Chrome Web Store.

Via iPhonedownloadblog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2011, 13:46
Categorie Diensten
Onderwerp ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.