Ontwikkelaar hint naar push notificaties in Tweetbot

Ontwikkelaar Tapbots hint via Twitter naar de ondersteuning voor push notificaties in Tweetbot. De ontwikkelaar denkt binnen enkele dagen een update (blogpost) te kunnen publiceren.

Push notificaties in TweetbotDe populaire Twitter-applicatie Tweetbot krijgt in een aankomende update ondersteuning voor push notificaties. Dat hebben de makers van de app via Twitter bevestigd. Tot dusver was je voor push notificaties voor Tweetbot aangewezen op alternatieven zoals Boxcar. Veel andere Twitter-applicaties zoals het officiële Twitter for iPhone en Echofon bieden de functionaliteit al langer aan.

In een reactie op de vraag van gebruiker @NotoriousUSB binnen welke tijdsspanne hij de functie zou kunnen verwachten, plaatste het officiële Twitter-account van Tweetbot (@Tweetbot) de volgende tweet:

@NotoriousUSB Lets just say I have push notifications working on my device right now. We’ll post an update in a few days or so.

Vrij snel nadat Tweetbot eerder dit jaar in de App Store verscheen, groeide push notificaties uit tot de meestgevraagde functionaliteit. Uit de door ontwikkelaar Tapbots gepubliceerde FAQ bleek echter dat push notificaties wel hoog op het wensenlijstje stond, maar dat niet duidelijk was wanneer men de functionaliteit zou kunnen aanbieden. Drie grote updates later komt de toevoeging van push notificaties dan ook enigszins als een (aangename) verrassing.

Met de komst van het Berichtencentrum in iOS 5 verdwijnt dan ook een van de weinige noodzaken om nog Boxcar te gebruiken: overzicht. In Berichtencentrum vind je voortaan alle (push) notificaties overzichtelijk onder elkaar terug.

Het is nog niet duidelijk hoe de push notificaties precies gaan werken. Uit de tweet van Tweetbot blijkt ook niet wanneer de update volgt die de ondersteuning voor push notificaties toevoegt. Inmiddels stellen de makers dat de tweet een beetje uit zijn verband is getrokken en dat er nog niets is aangekondigd. Hoe dan ook is het feit dat de makers push notificaties zelf functioneel hebben een stap in de goede richting. In ieder geval kunnen we binnenkort een blogpost verwachten met een update over de status van push notificaties.

Downloaden: Tweetbot (€1,59)

Via: RazorianFly

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2011, 9:56
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen pushberichten, tweetbot, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.