Omgeving-app Localscope voortaan gratis te downloaden

Met Localscope voor iPhone kan je locaties in de buurt zoeken, met directe integratie met navigatie-apps als Google Maps en TomTom.

Localscope iPhone navigatieLocalscope, een iPhone-app die laat zien wat er allemaal in de buurt is, is voortaan gratis te downloaden. Het prijskaartje van 1,79 euro dat voorheen aan de prijs hing, is nu de prijs geworden van een Premium-abonnement van een jaar lang. Voor dat geld kan je via de databases van allerlei apps die van omgevingsinformatie gebruik maken, in de buurt kijken: Foursquare, Instagram, Flickr, Twitter en nog veel meer. Vervolgens kan je met praktisch alle navigatie-apps navigeren naar de locatie.

Je kan Localscope zien als een app die alle gegevensinformatie bij elkaar brengt. De app bestaat uit twee onderdelen: Zoeken en Ontdekken. Met de eerste mogelijkheid kan je op zoek gaan naar points of interests op allerlei gebieden, zoals restaurant, bank, tankstation of Wi-Fi-verbinding. Met Ontdekken zie je in een lijst, kaart of augmented reality welke voorzieningen het meest dichtbij zijn. De app sorteert de resultaten dan op bron, waarvan je de volgorde in de veegbare balk onderin het scherm zelf kan instellen. Na de gratis download kan je de resultaten bekijken van YouTube, Google Maps, fotosite Panoramio, Facebook en je eigen locatiegebaseerde Herinneringen via de app van Apple zelf.

Localscope resultaten in lijst Localscope op kaart

Voor 1,79 euro per jaar voeg je daar Instagram, Flickr, Picasa, Twitter, Foursquare, Wikipedia, Wikimapia, Google+ Local, Factual, Yelp en Citysearch aan toe. Druk per dienst door op een resultaat en je krijgt alvast gegevens te zien die van de dienst afkomstig zijn, zoals tips en het aantal check-ins op Foursquare. Het Premium-abonnement zorgt er eveneens voor dat je de routes naar álle locaties die je vindt in de app, kan uitzetten met verschillende navigatie-apps. Zo worden onder andere TomTom, Navigon en Navmii/ Navfree ondersteund. Zonder het abonnement kan je routes uitstippelen met de standaard Kaarten-app van Apple, Waze en sinds versie 3.1 ook de sublieme Google Maps-app. Als je Localscope al hebt gekocht voor deze update die de app gratis maakt, ben je automatisch levenslang lid en kan je van alle extra apps en diensten gebruik maken.

Localscope tweets in augmented reality Localscope zoeken

Met zijn veelzijdige bronmateriaal en het indexeren van alle grote sites en diensten, bevat Localscope een schat een informatie. Behalve dat het leuk kan zijn om rond te neuzen op foto’s, video’s en tweets uit de buurt, is het ook een uiterst geschikte app om vóór je navigatie-app te gebruiken. Je zoekt in de app, selecteert een resultaat en stuurt hem dan door naar je navigatietoepassing. Dat de app haar functies fraai presenteert, is alleen maar mooi meegenomen.

Downloaden: Localscope (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2013, 15:18
Categorie Navigatie
Onderwerpen localscope, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.