Olympische Spelen-app wordt chat-app voor sporters

Olympics Athletes' Hub voor iPhone laat sporters voortaan berichten met elkaar uitwisselen. Als gebruiker kan je sporters ook stalken.

Olympische Winterspelen-app iPhoneOlympic Athletes’ Hub, de applicatie die het grote publiek moet warmdraaien voor de Olympische Winterspelen 2014, is nu ook een iPhone-app voor de sporters zelf geworden. Na een update biedt de applicatie Olympische sporters de gelegenheid met elkaar te chatten nadat ze in de app een profiel hebben aangemaakt. In de app was het al mogelijk om sporters sociaal gezien te ‘stalken’: je kan zowel Twitterberichten als Instagram-foto’s van teams en spelers volgen.

De nieuwe berichtenfunctie voor sporters brengt ook meteen pushberichten met zich mee in de app. Overigens kan je als niet-sporter ook prima een account aanmaken in de applicatie, mits je informatie van je Twitter- of Facebook-profiel wil afstaan aan de applicatie.

Olympische Winterspelen Lindsey Vonn pagina Olympians on Instagram iPhoe

Voor niet-sporters zonder account is Olympic Athletes’ Hub een applicatie om sporters mee te volgen zonder dat je daarvoor zelf geabonneerd hoeft te zijn op hun Facebook-pagina of Twitterprofiel. Je ziet de laatste tweets van sporters in chronologische volgorde onder elkaar staan, met steeds het nieuwste bericht bovenaan. De sorteermogelijkheden zijn legio. Je kan een feed met berichten van alle atleten bekijken, zoekt op atleet, team, sport of editie van de Spelen om op te zoeken.

Onder elk tabblad heb je een zoekbalk waarmee je de opdracht kan specificeren. Zo vind je de Nederlandse sporters door te zoeken op Netherlands. Je zoekfilters worden helaas niet bewaard door de app. In een aparte pagina in de app zie je de foto’s van Olympische sporters op Instagram. Daar ontbreken helaas wel de filtermogelijkheden. Als je als gebruiker wel ingelogd bent in de app, ontvang je beloningen en een hogere rang op het leaderboard in de app. Zo kan je tegen vrienden pochen dat je de grootste sportersstalker bent.

Downloaden: Olympic Athletes’ Hub (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2013, 13:32
Categorie Sport
Onderwerpen olympische spelen, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.