NetwerkRadar iPhone-app: test je 4G-verbinding

De iPhone-app NetwerkRadar voor iPhone ondersteunt nu ook 4G bij het scannen van je verbindingskwaliteit.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

NetwerkRadar 4G scan op iPhoneNetwerkRadar, een onafhankelijke iPhone-app die de prestaties en statistieken van mobiele datanetwerken in Nederland verzamelt, heeft een flinke update gekregen. Dankzij de update naar versie 2.6 laat de applicatie nu ook zien hoe goed de dekking van 4G is in Nederland en op je locatie. Ook toont de applicatie nu storingen en incidenten van T-Mobile en kan je zien welk onderhoud die telecomprovider in de nabije toekomst pleegt.

De iPhone-app NetwerkRadar analyseert aan de hand van informatie die ze van app-gebruikers verzamelt, de kwaliteit van de mobiele netwerken T-Mobile, KPN (waaronder ook Telfort en Hi) en Vodafone NL. De eerstgenoemde was zo onder de indruk van de dienst, dat ze al in het begin van 2011 gebruikers adviseerde NetwerkRadar te gebruiken bij twijfel over de kwaliteit van je verbinding. T-Mobile ontvangt aan de hand van de app zo informatie om het netwerk te verbeteren. In de nieuwste versie 2.6 gaat de informatie ook de andere kant op: meldingen vanaf T-Mobile zijn nu voor jou zichtbaar in de app.

NetwerkRadar iPhone analyse NetwerkRadar stippen in beeld

In de app kan je een scan doen van de verbindingskwaliteit op de plek waar je op dat moment bent, waarbij je ook de factoren aangeeft die van toepassing kunnen zijn. Ook biedt de app een netwerkradar waarop het netwerk in de omgeving wordt gescand en getoond op kaart. Op die pagina bekijk je ook storingen en aangekondigd onderhoud. Het laatste gaat niet op basis van je GPS-lokalisatie, maar een postcode die je handmatig invoert. In het centrale tabblad zie je tenslotte (van Twitter afkomstig) nieuws van je telecomprovider. In al die functies is nu sprake van integratie met het 4G-netwerk van de provider. Zit je op het 3G-netwerk, dan doe je gewoon een scan op dat netwerk. Ten slotte is de app geoptimaliseerd voor iOS 7.

Is je netwerk zo beroerd dat je even niks hebt aan 3G? Met OpenSignal kan je op zoek naar gratis Wi-Fi-verbindingen.

Downloaden: NetwerkRadar (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2013, 1:30
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen netwerk, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.