Domino’s Pizza Hero: zelf een pizza bakken op je iPad

Domino's Pizza heeft de app Domino's Pizza Hero uitgebracht, waarmee je pizza's kunt maken, die je vervolgens ook kunt bestellen. De app is alleen in de Amerikaanse App Store te vinden en geeft je opties om deeg te kneden, tomatensaus en toppings aan te brengen.

pizza hero domino's pizzaHelaas niet te gebruiken in Nederland, maar wel een interessante ontwikkeling: de nieuwe iPad-app van Domino’s Pizza. Door zelf een pizza samen te stellen op je iPad, hopen ze de klanten meer te betrekken bij de producten die ze verkopen. Nadat je zelf een pizza hebt samengesteld kun je het eindresultaat meteen bestellen. De Domino’s Pizza Hero-app is tegelijk een soort game.

Je moet het deeg gaan kneden, saus over de pizza verdelen, kaas erover strooien en daarna de toppings toevoegen. De game is alleen verkrijgbaar in de Amerikaanse App Store (maar het aanmaken van een gratis account is een kleine moeite). Het idee is dat je tegen andere pizzamakers gaat strijden, wie de beste pizza’s maakt. Je score is te vinden in de leaderboards van Game Center.

Met de app leer je meteen hoe het is om als medewerker van Domino’s Pizza zo snel mogelijk een pizza te maken. In de levels 1 tot en met 5 ben je een leerling van ‘Pizza School’, net als de echte medewerkers van de pizzaketen. Daarna klim je op naar hogere levels, waar je waarderingen krijgt van klanten via de Domino’s Tracker. Ook dit is een waarderingssysteem dat Domino’s daadwerkelijk in de vestigingen gebruikt. Scores kun je delen op Facebook en Twitter.

Bij het bestellen van een pizza is overigens wel rekening ermee gehouden dat je geen bizarre creaties kunt maken. Het kneden van een pizza in de vorm van een landkaart, of het maken van een pizza met saus aan één kant, is niet mogelijk als je de pizza vervolgens wilt bestellen. Bij concurrent Pizza Hut kon je eerder al een soortgelijke app downloaden, waarmee je pizza’s kunt bestellen maar daarin ontbrak het game-element.

Downloaden: Domino’s Pizza Hero (gratis – Amerikaanse App Store)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2011, 14:02
Categorieën Amusement, Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.