Type2Phone: gebruik je Mac als Bluetooth-toetsenbord voor de iPhone

Type2Phone is een handige Mac-app waarmee je teksten op het Mac-toetsenbord kunt intikken, die vervolgens op de iPhone verschijnen. Handig voor mobiele apps zoals WhatsApp en dergelijke.

type2phoneJe zit achter je Mac te werken en krijgt een berichtje binnen op je iPhone. Bijvoorbeeld via WhatsApp of een andere app die alleen op je smartphone werkt. Je gaat via het toetsenbordje van de iPhone een bericht terugsturen. Maar eigenlijk zou het handiger zijn, als je je antwoord gewoon op je toetsenbord kunt tikken. Die ligt immers al vóór je neus.


En het toetsenbord van de Mac is bovendien veel geschikter voor het intikken van langere teksten. Met de Mac-applicatie Type2Phone kan dat. De app maakt van je Mac een Bluetooth-toetsenbord voor je iPhone, iPod touch of iPad. Je tikt iets in en het verschijnt onmiddellijk in het juiste tekstvakje op je iPhone. Je kunt zelfs teksten op het klembord van de Mac zetten en daarna plakken in een app op je iPhone.

De handige app kost €3,99 en is verkrijgbaar in de Mac App Store. Op de Mac stel je de applicatie in, waarbij je een Bluetooth-koppeling maakt met je iPhone. Op de iPhone zelf hoef je geen apps te installeren. Handig als je weer eens verzeild raakt in een iets te lange chatberichtenstroom. Je hebt een iOS-apparaat met iOS 3.2 of later nodig, die het gebruik van externe toetsenborden ondersteund, zoals de iPhone 3GS. Op oudere apparaten is het niet mogelijk.

Downloaden: Type2Phone (€3,99 – Mac App Store)

Reacties: 47 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.