Freemiumversie Tetris bevat in-app aankopen van 32 euro

Tetris Blitz, een aankomende freemiumversie van Tetris uitgegeven door Electronic Arts, bevat in-app aankopen van 32 euro.

Tetris BlitzElectronic Arts heeft een freemium-versie van Tetris uitgebracht in de Canadese App Store, genaamd Tetris Blitz. De game kan gratis worden gedownload, maar zit bezaaid met de nodige in-app aankopen. Pocketgamer ontdekte dat er wel erg opmerkelijke aankoopmogelijkheden in de applicatie verborgen zitten: zo moet je bijvoorbeeld €31,99 ($39,99) betalen als je in het spel twee Tetris-blokjes tegelijkertijd wil vasthouden.

In eerdere Tetris-spellen was het vasthouden van een speelblok een belangrijke mogelijkheid. Omdat je het blok niet direct in het veld hoefde te zetten, kon je hem bewaren voor een moment waarop je hem ergens goed kwijt kon. De mogelijkheid om dit met twee blokken tegelijkertijd te doen zal geheid een flink voordeel creëren tijdens het spelen van Tetris Blitz, maar de prijs ligt nogal hoog: er zijn amper betaalde iOS-spellen die voor €31,99 worden verkocht. De betaalde versie van Tetris komt met een prijskaartje van 89 eurocent niet eens in de buurt van de in-app aankoop.

Tetris Blitz bevat de nodige andere dure aankoopmogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld zien welke drie Tetris-blokken er als volgende naar beneden vallen, dan kun je eenmalig €23,99 ($29,99) betalen. Anders zie je maar één blokje in het previewvenster.

Op het moment is Tetris Blitz enkel in de Canadese App Store verkrijgbaar. Deze App Store wordt vaak gebruikt om een spel met een beperkt publiek alvast te testen. Kans bestaat dat de prijzen zullen zakken zodra de game hier in Nederland wordt uitgebracht. Op het moment liggen de bedragen echter opmerkelijk hoog. Dat terwijl de game gewoon openbaar beschikbaar is: Canadese spelers moeten dit gewoon betalen voor de aankopen. We hebben Electronic Arts gevraagd of de prijzen nog worden aangepast en zullen dit artikel aanpassen zodra we een reactie hebben. We weten nog niet wanneer Tetris Blitz in de Nederlandse App Store zal verschijnen.

Downloaden: Tetris Blitz (gratis, Canadese App Store)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2013, 21:30
Categorie Games
Onderwerpen electronic arts, tetris

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.