Op twee schermen tegelijk surfen in tijdelijk gratis Maven Web Browser

Maven Web Browser voor de iPad is tijdelijk gratis en biedt een handvol indrukwekkende opties, waarvan de voornaamste is dat je in de app kan internetten op twee schermen. Verder is er een trackpad en zijn er opties vermomd als draaischijven.

iPad Maven Web Browser twee pagina'sMaven Web Browser is pas twee maanden uit als universele app op de iPad en iPhone. Het is een complete, maar onderbelichte internetbrowser en dus heeft ontwikkelaar iAppCafe.com besloten de applicatie tijdelijk gratis aan te bieden. Er zijn vier opvallende zaken die ‘m onderscheiden van andere browsers op de iPad. De opvallendste? Je kan er op twee pagina’s tegelijk mee surfen! Als je twee tabbladen open hebt staan en op het icoontje van een boek klikt, krijg je de twee pagina’s naast elkaar. Er zijn meer bijzondere mogelijkheden.

Zo kun je op een pagina niet alleen met normale vingerbewegingen scrollen, maar is er ook een trackpad waarmee je een webpagina via een pookje kan bedienen. Door dubbel te klikken op het trackpad ga je vliegensvlug helemaal naar de uiterste boven- of onderkant op de pagina. Ook staan in Maven twee kleine rondjes met een plusje erin rechts in beeld. Als je op zo’n rondje klikt, komt er een draaischijf uit naar voren met verschillende functies. Met de bovenste schijf kun je eenvoudig de helderheid van de pagina instellen, want handig is als je spierwitte pagina’s opent in het midden van de nacht bijvoorbeeld. De tweede schijf bedient functies van externe websites. Je kunt er Twitter of Facebook mee openen, je kan er een artikel mee bekijken op Amazon en er is een ‘Readibility’ functie die een pagina ontdoet van haar opsmuk en alleen de artikelinhoud presenteert. Raar is dat er geen directe deelmogelijkheid onder de knoppen van de sociale netwerken verstopt zit. De onderste draaischijf is meer een rad met favoriete websites, waaronder in het begin ook Google en Gmail.

iPad Maven Web Browser draaischijf

De fullscreen-modus in Maven is nooit helemaal in volledig scherm. Je houdt altijd een balk aan de onderkant waarmee je tabs ziet en naast de rondjes van de draaischijven is er een uitvouw-knop om meer functies te tonen. Eenmaal uit het volledige scherm kun je weer nieuwe tabbladen toevoegen en adressen invullen. Links van de adresbalk staat een schaduw die je kan aantikken om in privéstand te internetten. Dan worden je gegevens en geschiedenis niet opgeslagen. Ook handig is dat je bestanden kan downloaden en in de gaten kan houden met een downloadmanager. Daar vanuit is het een eitje om bestanden te openen of te uploaden naar bijvoorbeeld Dropbox. Maven is niet de snelste browser maar heeft een paar aardige functies die de moeite van het bekijken waard zijn nu de applicatie tijdelijk gratis is.

Downloaden: Maven Web Browser (tijdelijk gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2011, 16:04
Categorie Productiviteit
Onderwerpen Internet, splitscreen, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.