Nrc.next-app vernieuwd, nu in Kiosk te vinden

Een update voor nrc.next geeft de app een nieuwe interface. Ook is de app voortaan verhuisd naar Kiosk (Newsstand), waar je nrc.next tussen de andere kranten ziet staan.

Nrc Next nieuwEen forse update voor de iPad-applicatie nrc.next zorgt ervoor dat de app een vernieuwde interface heeft gekregen. Ook is de app van nrc.next verhuisd naar de Kiosk, waardoor hij niet langer als los app-icoon op je beginscherm staat. In de Kiosk staat de krant tussen alle andere kranten en tijdschriften die je wellicht op je iPad hebt gedownload. Nrc.next waarschuwt dat het vanaf de nieuwe versie niet langer mogelijk is om artikelen offline op te slaan.

De nieuwe versie van nrc.next schotelt je nog steeds een digitale variant van de krant voor. Door op artikelen te tappen verschijnen ze ingezoomd in beeld, waardoor je ze beter kunt lezen. Een artikel heeft dezelfde lay-out als in de gedrukte krant. Wil je een platte tekstvariant lezen, dan kun je een schakelaar bovenin beeld omzetten. Bij het bladeren tussen pagina’s wordt er een animatie van een omgeslagen stuk papier getoond.

Nrc.nextOmdat nrc.next voortaan in je Kiosk staat, moet je specifiek naar deze map toe om de krant te vinden. Het app-icoon is veranderd in de voorpagina van de krant en verandert iedere keer als er een nieuwe editie beschikbaar is.

Je kunt in de nieuwe versie van nrc.next geen artikelen in een favorietenlijst zetten, zoals wel kan in de applicatie van NRC. Volgens NRC is de nieuwe app helemaal opnieuw opgebouwd, waardoor dergelijke functies nog niet opnieuw zijn ontwikkeld. De ontwikkelaar laat aan iPadclub echter weten dat de mogelijkheid in een toekomstige app terug zal keren. Ook zal er gekeken worden naar wensen van app-gebruikers:

We zullen de komende tijd blijven doorontwikkelen aan deze app en daarbij rekening houden met de wensen van onze gebruikers. Tevens willen we deze mogelijkheid aangrijpen om features zoals het opslaan van artikelen opnieuw uit te denken. Een dergelijke feature komt dus zeker terug.

Downloaden: nrc.next (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2012, 12:03
Categorie Nieuws
Onderwerpen nrc, nrc reader

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.