Nike brengt aparte Nike+ Kinect Training app uit voor iPhone

Nike+ Kinect Training is een nieuwe app voor de iPhone waarmee je statistieken in het fitnessprogramma op de Xbox 360 met Kinect kan bijhouden. Je kan de scores tegen die van vrienden leggen en wordt ondersteund door coaches.

Nike Kinect Training iPhone-app gratisNike manifesteert zichzelf als hét sportmerk waarop je wil steunen als je een iPhone hebt. Met de introductie van een nieuwe app gaat het merk daarin weer een stap verder. Nike+ Kinect Training maakt gebruik van de gelijknamige game op de Xbox 360 Kinect, waarmee je dankzij een diepteregistrerende camera, een workout voor de televisie kan uitvoeren. De nieuwe iPhone-app houdt je progressie automatisch bij en spoort je middels pushberichten aan om verder te trainen.

De zoveelste app van Nike kan wel eens een handige stok achter de deur zijn om door te gaan met bewegen voor de televisie. Na een tijdje kan het irritant zijn dat je de spelcomputer en de game moet opstarten en verschillende menu’s moet doorlopen om aan je programma te mogen beginnen. Een app die aangeeft dat je maar beter kan doorbikkelen, kan net dat beetje nuttige houvast zijn. Om je verder te motiveren, kan je zowel Nike+ als Xbox-vrienden benaderen in de app die ook aan het sporten zijn. Je kan ze meteen vanuit de applicatie aanmoedigen. Tenslotte zijn er ook nog achievements te behalen met commentaren van ‘Nike top atleten’. Je kan ze uiteraard delen op Twitter en Facebook.

In de stijlvol vormgegeven applicatie heb je de mogelijkheid om eerder voltooide activiteiten terug te kijken en zie je de status van je huidige trainingen ten opzichte van het door jou gestelde doel. Daarnaast krijg je een Fitness-score en een Athleticism-score naar aanleiding van de opdrachten die je op de Xbox afwerkt. Tips van trainers helpen je op het goede pad te blijven.

Nike+ Kinect Training voor de iPhone maakt geen onderdeel uit van het sporten zelf. Je kan er bijvoorbeeld de scores van jou en je vrienden voor de wekelijkse ranglijst wel mee bekijken, maar kan je score niet bijwerken omdat je hebt hardgelopen met de app in je zak, bijvoorbeeld. Daar heb je echt de game voor de Xbox 360 met Kinect voor nodig. Die ligt vanaf vandaag voor ongeveer 60 euro in de schappen. Je kan een gratis demo downloaden op de Xbox 360 Marketplace.

Downloaden: Nike+ Training Kinect (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2012, 11:33
Categorieën Games, Gezondheid en fitness
Onderwerp nike

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.